10 coses que has de saber sobre el Mònaco - Barça

10 coses que has de saber sobre el Mònaco - Barça

A 10 dies del debut a la Champions, posem la lupa en el duel inaugural contra el rival del Trofeu Joan Gamper

L'estrena a la nova Champions League és a tocar. El pròxim 19 de setembre, el Barça visitarà l'Estadi Lluís II per a veure's les cares amb el Mònaco, en el duel que obrirà la participació europea per als culers. Després del gran inici de l'equip de Hansi Flick a la Lliga, la il·lusió per poder traslladar-ho a la màxima exigència continental és enorme. Per a aquest dia només en queden 10, i per aquest motiu, i per anar obrint boca de cara a la nova Champions, us portem 10 dades que cal saber del Mònaco-Barça.

1 - Una nova era a la Champions

Habitualment, ens hauríem referit a aquest partit com el primer de la fase de grups, però això ja és passat. Ara, aquest Mònaco-Barça correspon a la jornada 1 de la fase Lliga. Serà el primer dels vuit partits que els culers disputin en aquesta fase, quatre a casa i quatre a fora contra diferents rivals. És a dir, el Barça visitarà Mònaco, però el Mònaco no visitarà Barcelona.

2 - El vigent campió del Gamper

Per trobar l'últim precedent entre tots dos no cal anar gaire lluny, concretament fins al 12 d'agost. Fa menys d'un mes, el Mònaco va endur-se el Trofeu Joan Gamper després de guanyar el Barça per 0-3 a l'Estadi Olímpic. Era la primera vegada que el disputava, i va vèncer. Va ser un cop dur per als culers, que van tancar la pretemporada amb un mal resultat, però han demostrat que no els ha afectat i aquell partit ha de servir com a mostra del perill dels monegascos.

mini_738

3 - Dos grans inicis

Tot i que entre la publicació d'aquest text i la disputa del partit encara hauran de jugar un duel de Lliga, tant el Barça com el Mònaco estan signant un gran inici de curs. Els blaugrana, abans de visitar Girona, acumulen quatre victòries en les quatre primeres jornades. Pel que fa al Mònaco, a l'espera de desplaçar-se al camp de l'Auxerre el dissabte, han sumat 7 dels 9 punts en joc, i els únics dos punts que els van volar van ser en l'últim partit, amb un gol al temps afegit del Lens. Així doncs, dos equips que, de moment, no saben el que és perdre aquesta temporada.

4 - Dos de dos en els precedents a la Champions

Els dos equips s'han enfrontat cinc vegades al llarg de la història. L'esmentat Gamper, dos amistosos el 1959 i el 1960, i a la Champions 1993/94. En els dos partits d'aquella lligueta dels quarts de final va imposar-se el Barça de Cruyff. Al Camp Nou, un 2-0 amb dos gols de Txiki Begiristain i, a Mònaco, 0-1 amb diana de Hristo Stòitxkov.

mini_ES CAT-AHFCB-3-FN-03443-0013

5 - Un Mònaco molt jove

El Mònaco és un equip de present, però de molt futur, i així es veu a la plantilla que han confeccionat. Cap futbolista arriba ni tan sols als 30 anys, ja que el seu jugador més "veterà" és el japonès Takumi Minamino, amb 29. I sembla una clara política de club, ja que els fitxatges van en aquesta direcció. Han incorporat cinc futbolistes, sent Thilo Kehrer (27) el de més edat, per davant de Jordan Teze (24), Lamine Camara (20) Christian Mawissa (19) i George Ilenikhena (17).

6 - Un ex (o dos) de la Lliga espanyola

I en aquesta plantilla tan jove hi ha molt poques referències per als seguidors de la Lliga espanyola. De fet, només una, la del central Mohammed Salisu. El ghanès va passar pel Reial Valladolid, des del juvenil al primer equip, on va ser clau en la temporada 2019/20. El seu bon rendiment li va valer el traspàs al Southampton de la Premier League, on va jugar tres temporades abans d'arribar al Mònaco. També cal esmentar el lateral esquerre Caio Henrique. El brasiler va fitxar per l'Atlètic de Madrid el 2016, en edat juvenil, i, tot i que va encadenar cessions al Brasil, va arribar a jugar un partit oficial amb els matalassers, però va ser a la Copa contra el Guijuelo.

7 - Rival centenari

Si aquesta és una temporada especial per al FC Barcelona, que celebra el seu 125è aniversari, no ho és menys per al Mònaco, que el 23 d'agost va celebrar el seu centenari. Així, serà un duel entre dues entitats de gran tradició i història.

8 - Entrenador debutant a la Champions

El Mònaco el dirigeix l'austríac Adi Hütter, en la seva segona temporada al Club. Es tracta d'un entrenador experimentat, però que viurà el seu primer partit en una fase final de la Champions League. Al llarg de la seva trajectòria, ha viscut 12 partits de Champions, però tots a les rondes prèvies. Les va viure amb el Salzburg i amb el Young Boiys, i, tot i passar sempre la primera ronda, va caure en l'últim obstacle abans d'entrar a la fase final. Ara, com a subcampió de la Ligue 1, hi serà.

mini_EA018686

9 - El Lluís II, escenari de dues Supercopes culers

L'estadi on es disputarà el partit porta bon record a Can Barça. Entre el 1998 i el 2012 va ser la seu de la Supercopa d'Europa, i dues de les cinc que té el palmarès blaugrana les van guanyar allà. El 2009, un gol de Pedro a la pròrroga va servir per superar el Xakhtar Donetsk. Dos anys més tard, el 2011, el Barça va desfer-se del Porto (2-0) amb gols de Messi i Cesc Fàbregas.

10 - Comença l'era Flick a Europa

I aquest serà, per descomptat, el primer partit de Hansi Flick com a entrenador blaugrana a la Champions. N'haurà disputat cinc a la Lliga, però Europa és un món a banda. Amb el Bayern ja va tenir un gran rendiment, guanyant la del 2020, i ara inaugurarà el seu camí continental amb el Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut