Kolstad - Barça: El campió no falla en el debut (30-35)

En Barça comença la defensa de la Champions amb una victòria molt treballada a Noruega

La Champions segueix sent territori Barça. El vigent campió d'Europa ha iniciat la defensa del títol amb una sòlida victòria contra el Kolstad (30-35). La visita a Trondheim calia afrontar-la amb la màxima concentració per a començar amb bon peu en un Grup B de màxima exigència, i així ho han fet els blaugrana.

Comencen forts

Des de bon començament, l'equip dirigit per Antonio Carlos Ortega ha demostrat que volia portar el pes del partit i minimitzar les opcions locals de donar la sorpresa, esperonats pel seu públic. Un gran Barça inicial ha permès que el marcador es comencés a tenyir de blaugrana amb el 3-7 de sortida en els primers minuts. Només la mala fortuna, exemplificada en uns problemes físics de Luís Frade i de Thiagus Petrus, ha frenat l'embrnazida culer.

Això, unit amb el major encert del Kolstad ha eixugat la diferència momentàniament fins als dos gols (7-9). Però, justament aquí, el Barça ha premut l'accelerador, amb Nielsen tancant la porteria i facilitant un parcial de cinc gols seguits (7-14). Una diferència que s'ha mantingut més o menys estable fins a la mitja part (13-20), en uns darrers minuts que han servit per a veure el primer gol de Manuel Ortega a la Champions, i sota les ordres del seu pare.

El Kolstad exigeix un bon Barça per a sumar la primera

A la represa, però, les coses han canviat molt. El Kolstad ha sortit endolladíssim, quallant els seus millors minuts en el partit i reduint de mica en mica el desavantatge. Tot i que els blaugrana resistien per moments, Carlos Ortega ha hagut d'aturar-ho amb un temps mort al 22-25, però la sortida del temps mort tampoc ha estat l'esperada, amb el 23-25. Tot i això, Javi Rodríguez ha respost amb un gol, i Carlos Ortega ha donat relleu a la porteria, amb Gonzalo aturant la primera i provocant un contracop per al gol sense porter de Blaz Janc (23-27).

El Barça, en superioritat, ha pogut afluixar els ànims noruecs i ha tornat a estabilitzar una diferència que fluctuava entre els quatre i cinc gols, un marge prudencial que el Barça ha estat capaç de mantenir per a no patir en excés en els darrers minuts. Així, amb el 30-35 final, el Barça s'ha assegurat la primera victòria europea del curs i a domicili, abans de dos partits seguits al Palau. El primer, l'estrena de Lliga del dissabte (18.30h) contra el Bada Huesca, abans de rebre el Szeged en la jornada 2 de la Champions, el proper dijous a les 20.45h.

WhatsApp Image 2024-09-11 at 20.40.49 (1)

Fitxa del partit

Kolstad: 30
Barça: 35

Kolstad: Bergerud, Sagosen (2), Aalberg (3), Sondena (6). Gudjonsson (1) i Hernes Hove (0) - set inicial - Eggen Rismark (0), Johansson (3), Lyse (5), Hald (0), Eck Aga (0), Oskarsson (1), Stolefjell, Jeppsson (3) i Johnsen (6).

Barça: Nielsen, Aleix (3), Mem (7), Richardson (5), Frade (5), Carlsbogard (1) i Ariño (3) - set inicial - Gonzalo, Javi Rodríguez (4), Janc (2), N'Guessan (3), Petrus (0), Makuc (0), Ortega (1), Palomino (0) i Cikusa (1).

Parcials: 2-3, 4-8, 7-10, 7-13, 11-16, 13-20 / descans / 16-22, 20-25, 23-27, 26-31, 29-33, 30-35.

Àrbitres: Marko Boricic i Dejan Markovic.