Girona - FC Barcelona: Derbi i ple al 15! (1-4)

Els gols de Lamine Yamal (2), Dani Olmo i Pedri decideixen el derbi a favor d'un líder que suma cinc victòries en cinc partits

Ple al 15 per al Barça a la Lliga. El conjunt de Hansi Flick s'ha desfet per 1-4 del Girona en una exhibició absoluta dels blaugrana a Montilivi i ha sumat la seva cinquena victòria -en cinc partits- a la competició domèstica, mantenint-se com a líder indiscutible amb 15 punts. Els doblet de Lamine Yamal al primer temps i els gols de Dani Olmo i Pedri al segon han decidit un duel en què els culers han estat superiors de principi a fi.

Doblet de Lamine Yamal

El duel ha arrencat amb un Barça molt dominador. Amb una altíssima pressió, els culers -que avui estrenaven equipació negra- tancaven al seu camp un Girona que tenia problemes per mantenir la pilota i generar perill. El Barça ha amenaçat tímidament en el tram inicial, amb una rematada massa centrada de Lamine Yamal. Però la comentada alta pressió culer ha donat els seus fruits en el minut 30, quan el principal favorit a guanyar el Golden Boy li ha robat la cartera a David López per plantar-se sol davant Gazzaniga i batre'l amb un toc de qualitat.

Lamine Yamal ha tornat a ser protagonista nou minuts més tard. En aquesta ocasió, el '19' culer ha cantat gol gràcies a una precisa rematada al costat del pal dret de Gazzaniga des de la frontal de l'àrea. Golàs per fer el 0-2.

El Girona ha pogut reduir distàncies just abans de la mitja part, quan en primera instància Ter Stegen ha salvat els seus, i després l'àrbitre ha corregit la seva decisió de xiular penal. 0-2 a la mitja part.

Meravella de Dani Olmo

Només arrencar el segon temps el Girona ha vist pràcticament finiquitada qualsevol opció de remuntada. Un autèntica golàs amb la cama dreta de Dani Olmo ha posat el 0-3 al marcador dos minuts després de la represa. Continuava manant el Barça, que ha pogut fer el quart mitjançant Lewandowski, que ha vist com Gazzaniga li treia el gol pràcticament superat.

Qui no ha perdonat el quart ha estat Pedri, després d'una sensacional assistència de Marc Casadó. Era el 0-4 i quedava encara mitja hora de partit.

Gol de Stuani i expulsió de Ferran

Després de tot un seguit de canvis per part dels dos equips, el partit ha entrat en una nova dimensió, més relaxada, en el seu tram final. Ho ha aprofitat el Girona per reduir distàncies al minut 80, mitjançant Stuani. Poc després, Ferran Torres ha vist la vermella directa per una entrada sobre Asprilla al mig del camp. Els punts, però, no s'escaparien. Ple al 15 a la Lliga i, ara, torn per a la Champions.