Com han estat els últims debuts a la Champions?

Com han estat els últims debuts a la Champions?

Els blaugranes han començat guanyant el primer partit de la competició un 71% de les vegades

A les portes d'escoltar per primer cop aquesta temporada l'himne de la Champions, el Barça es prepara per a debutar contra un Mònaco que fa poc més d'un mes els va derrotar en el Trofeu Joan Gamper. Des d'aleshores les coses han canviat i els culers han entrat en una dinàmica guanyadora que esperem que els acompanyi, també, en la competició europea.

Tot i que el precedent més recent contra el conjunt monegasc no deixa bones sensacions, els barcelonins acostumen a començar la Champions amb victòria. De fet, de les 28 temporades que el Barça ha disputat la màxima competició europea, en 20 ocasions han debutat amb victòria, un 71% de les vegades. El recompte total es divideix en 20 victòries, 6 empats i dues derrotes.

L'última derrota, contra el Bayern de Múnic

De la darrera derrota en un partit de debut no ha passat gaire temps, només dues temporades. El curs 21/22, el Barça va caure davant tot un Bayern de Múnic entrenat per Nagelsman i capitanejat per Robert Lewandowski. Els germànics van aconseguir marcar tres gols als culers que no van tenir opcions reals de victòria.

Els triomfs més còmodes

Dins de les 20 victòries que acumulen els barcelonins n'hi ha dues especialment àmplies. En dues ocasions van ser capaços de guanyar per 5 gols o més el primer rival de la Champions League. El precedent més recent va ser la temporada passada (23/24), quan el Barça va derrotar el Royal Antwerp per 5-0. La victòria més còmoda, però, es va aconseguir la temporada 16/17 amb Luis Enrique a la banqueta en superar el Cèltic per 7-0.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut