AS Monaco - FC Barcelona: Derrota en inferioritat (2-1)

L'expulsió d'Eric al minut 10 condemna al combinat culer en l'estrena de la competició europea

No ha estat el millor debut. El Barça ha perdut el primer duel de la Champions League 24/25 contra el Mònaco a l'Stade Louis II (2-1) en un partit marcat per l'expulsió d'Eric al minut 10. Els culers han hagut de remar durant tot el xoc i tot i que Lamine Yamal ha posat l'empat després que el Mònaco s'avancés, un gol a la segona meitat ha condemnat als culers.

Un malson d'inici

El FC Barcelona no ha començat amb bon peu el debut en la Champions League 24/25. Corria el minut 10, quan una passada enverinada de Ter Stegen cap a Eric Garcia ha deixat al català en una posició incòmode i en un forcejament amb l'atacant, ha vist la vermella per aturar una ocasió manifesta de gol.

Amb un home menys, el Barça de Hansi Flick se li ha presentat un nou repte que fins ara no havia hagut de superar: jugar amb 10 gairebé la totalitat d'un partit. L'obstacle encara s'ha fet més gran quan minuts després el Mònaco s'ha avançat en el marcador. Akliouche ha avançat el conjunt monegasc després de superar Pedri, Balde i en última instància, Ter Stegen. Amb l'1-0 en el marcador,  tocava remuntar.

Lamine Yamal al rescat

Tot i que els blaugranes no estaven aconseguint arribar a la porteria rival, la línia atacant té talent de sobre i ha aparegut en el millor moment. Lamine Yamal ha rebut el missatge de socors i ha posat el flotador de salvament a tot l'equip amb un gol quan més ho necessitaven. Passada en profunditat de Casadó per a la jove perla blaugrana i des de la frontal definició perfecta per enviar la pilota al fons de la porteria fregant el pal dret (min. 28).

A la represa, les aigües s'han calmat. Amb l'empat en el marcador, el Barça s'ha mostrat més reservat i el Mònaco no ha tingut la fam de la primera meitat. De fet, Ter Stegen només hi ha hagut d'intervenir meritòriament una vegada. Vol sense ales del porter teutó per aturar una canonada del davanter monegasc (min. 57).

El Mònaco colpeja definitivament

Els d'Adi Hutter ja van demostrar al Trofeu Joan Gamper que són un equip fort i amb recursos. De fet, quan semblaven més indefensos, han reobert la ferida per tornar a fer sang. Ilenikhena ha guanyat l'esquena de la defensa blaugrana i s'ha quedat sol davant del porter culer que no ha pogut fer res per aturar el xut (2-1, min. 71).

Amb el gol han arribat els canvis. Sergi Dominguez i Gerard Martín han debutat en competició europea, també ha tornat a vestir de blaugrana, Ansu Fati 389 dies després i Pablo Torre ha entrat en el lloc de Pedri.

Malauradament, tot els sis minuts d'afegit i les arrancades d'èpic final, els blaugranes no han pogut tornar a empatar el duel i han caigut davant del Mònaco en el debut de la competició europea.