Barça - PICK Szeged: La Champions s'estrena al Palau amb triomf (31-30)

Els de Carlos Ortega guanyen el segon partit, el primer a casa, en aquest inici de temporada de la competició europea amb un final ajustat i la lesió de Dika Mem

La Machineseeker EHF Champions League ha tornat al Palau aquest dijous. I ho ha fet amb victòria, contra l’OTP Bank – PICK Szeged hongarès, en aquesta segona jornada de la Champions. Un duel que, malgrat el domini inicial dels locals, no s'ha decidit fins al final, amb uns visitants que han reduït les diferències i han estat a punt de sorprendre. Però finalment el Barça, que arribava al partit amb l’embranzida de les victòries contra el Kolstad (30-35) i contra el Bada Huesca (39-30), ha sumat la tercera victòria oficial del curs.

La mala notícia ha estat la lesió del capità, Dika Mem, que es perdrà els propers compromisos.

Domini inicial que s'ajusta al final

Triomf que s’ha començat a cosir des de l’inici, amb un Barça molt concentrat tant en atac com en defensa (5-1, min 5). I, tot i que el Szeged ha pogut reduir distàncies (8-6, min 12), dues exclusions visitants han permès al Barça tornar a volar (18-9, min 25) per posar la màxima del primer temps. Una primera meitat que ha acabat 20-12 i que semblava definitiva.

Però el PICK Szeged ha tornat del descans amb força (22-17, min 37) i, tot i que el Barça ha reaccionat i ha posat la màxima de l'enfrontament (26-17, min 41), ha anat reduint distàncies per provocar un final de partit molt ajustat. L'entrada del porter Mikler, la lesió de Dika Mem (ha patit una subluxació escapulohumeral a l’espatlla dreta i serà baixa per als propers partits), el desencert dels d'Ortega i l'eficàcia hongaresa han provocat un parcial de 3-11 (29-28, min 57) a favor dels visitants.

Però els gols finals d'Aleix Gómez i Ortega, aquest últim per posar els tres gols de marge a favor del Barça en el darrer minut (31-28, min 59), han estat decisius. Finalment, 31-30 i els dos punts es queden al Palau per deixar l'equip culer com a únic equip del grup B amb quatre punts.

LA FITXA

BARÇA, 31

PICK SZEGED, 30

Barça: Pérez de Vargas, Janc (4), Dika Mem (4), Cikusa (2), Frade (3), N'Guessan (2), Ariño (2) -set inicial- Carlsbogard (3), Aleix Gómez (5), Thiagus Petrus, Makuc, Ortega (2), Richardson (3), Javi Rodríguez (1), Bazán, Emil Nielsen (ps).

PICK Szeged: Thulin (p), Mikler Roland (p), Smárason, Bodó Richárd (6), Jelinic (1), Bogojevic, Sostaric (8), Frimmel (2), Bánhidi Bence (3), Kalarash (2), Toto, Kukic (2), Garciandia (1), Mackovsek (1), Magnus Abelvik Rod (3), Szilágyi Benjámin (1).

Parcials: 4-1, 8-4, 11-8, 14-9, 18-9, 20-12 (descans), 22-16, 25-17, 27-20, 29-24, 29-27, 31-30 (final).

Àrbitres: Maike Merz, Tanja Kuttler.