Reial Madrid – Barça: Derrota en el darrer sospir (89-83)
Ofert per

En un final d’enfrontament molt igualat, els blancs acaben emportant-se el triomf en les semifinals de la Supercopa

El Barça de bàsquet no ha pogut superar el Madrid en les semifinals de la Supercopa (89-83). Ho ha tingut a tocar, després de reaccionar davant d’un marcador advers i d’empatar a falta d’un minut per al final (80-80), però finalment el triomf s’ha escapat. Un partit en què Parker (17 punts) i Brizuela (14 punts) han estat els màxims anotadors culers, en la prèvia, ara ja sí, de l’inici de la Lliga Endesa. Una competició domèstica que el Barça començarà el proper diumenge, al Palau Blaugrana, contra el Coviran Granada (12.30 hores). I que ho fa amb bones sensacions, malgrat la derrota, després d’anar engreixant el projecte poc a poc.

Intercanvi de cops i moments

I això que el partit ha començat amb un Barça que ha comandat l’electrònic a través dels punts de Satoranski i Parker, tot i que l’intercanvi constant de cops no ha separat el Madrid (12-15, min 8). Però un parcial de 8-0, amb triples de Campazzo i Abalde, han capgirat el marcador (20-15, min 9). A més, la dinàmica ha enlairat el Madrid i ha aconseguit ampliar la renda (32-24, min 15).

Malgrat tot, els blancs s’han precipitat i el Barça ho ha aprofitat per reaccionar. Tant que, gràcies a tres triples de Brizuela en el tram final del segon període, el Barça ha marxat cap als vestidors per davant (41-42, min 20).

El Madrid accelera; el Barça posa emoció

El descans, però, ha anat millor per als de Chus Mateo, que han sortit amb més encert i han posat la màxima (60-48, min 27), després d’un triple de Campazzo i una cistella de Tavares.

Tot i això, el Barça no ha baixat els braços i ha reduït les distàncies. Primer, amb el 67-61 en la finalització del tercer parcial (67-61, min 30); i després, amb el parcial de 2-6 que ha permès tornar a posar l’emoció al partit a 6.24 per al final (69-67, min 34).

De fet, a més, a falta de poc més d’un minut, el marcador lluïa el 80-80 (min 39) amb un triple de Satoransky. Però les cistelles posteriors de Tavares i Campazzo han resultat importants en el desenllaç de l’enfrontament (84-80, min 39). I és que la successió de faltes personals i tirs lliures han acabat de donar el triomf a l’equip blanc (89-83, min 40) en aquestes semifinals d’una Supercopa que s’escapa.