EL FC Barcelona, amb l’America's Cup

EL FC Barcelona, amb l’America's Cup

El Club se suma a la celebració d’aquesta prestigiosa competició a Barcelona convidant dos dels seus regatistes més destacats a fer el servei d’honor previ al partit Barça-Getafe CF

El partit de demà dimecres entre el FC Barcelona i el Getafe comptarà amb un al·licient especial més enllà del futbol com és la presència a la gespa de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de representants de l’America’s Cup, on dos dels seus regatistes més destacats faran el servei d’honor en els instants previs al partit. Amb aquesta iniciativa el FC Barcelona, en l’any de celebració del seu 125è aniversari, vol mostrar el seu reconeixement al que està considerat com el trofeu esportiu més antic del món que encara es disputa i una de les competicions esportives més prestigioses del calendari internacional.

Els regatistes que realitzaran el servei d’honor seran Peter Burling i Silvia Mas, dues de les figures que competeixen en aquesta 37a edició de l’America’s Cup que va arrencar el 22 d’agost passat i que es prolongarà fins a finals d’octubre davant de la costa de Barcelona. Peter Burling, patró de l’equip de Nova Zelanda, ha guanyat la Copa dues vegades i va ser or olímpic als Jocs de Rio de Janeiro i plata als de Londres. Per la seva banda, Silvia Mas és regatista del Sail Team BCN, que competeix a la Women’s America’s Cup, la primera competició exclusivament per a dones en la història de la Copa Amèrica. Mas  és una de les navegants destacades de la vela a nivell nacional i ha estat olímpica a Tòquio i campiona del món de la classe 470. 

Burling i Mas realitzaran el servei d’honor lluint una samarreta de joc blaugrana amb la inscripció 37th America’s Cup a la part posterior, que servirà per visualitzar aquesta unió simbòlica entre aquests dos noms emblemàtics del món de l’esport i que comparteixen valors com l’excel·lència i l’esforç per inspirar noves generacions.

L’America’s Cup, coneguda com a Copa Amèrica, és el trofeu internacional més antic que encara es disputa–es remunta al 1851– i es considera un dels reptes esportius més difícils, sempre a l’avantguarda de la tecnologia i el rendiment. L'actual campió de la Copa és l’equip neozelandès, que va decidir defensar-la en aigües de Barcelona i va crear l’organització per fer l’esdeveniment més obert i inclusiu de la història per a la ciutadania, que es pot seguir gratuïtament en viu des de diverses àrees al port i al litoral barceloní.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut