25 anys del debut oficial de Carles Puyol amb el Barça

El 2 d’octubre de 1999 Carles Puyol va debutar en partit oficial amb el primer equip a Zorrilla

Ja ha passat un quart de segle. El 2 d’octubre de 1999 Carles Puyol va debutar en partit oficial amb el primer equip del FC Barcelona. El matx es va jugar a Zorrilla davant el Real Valladolid i va tenir el final perfecte per a “Puyi”: el Barça va guanyar per 0-2, amb gols de Kluivert i Rivaldo.

“Míster, estic bé, preparat per a jugar”

Aquell va ser el dia somiat per un jovenet que el 1995, amb 17 anys, havia ingressat al Barça Juvenil. En aquella primera jornada de la Lliga 1999/2000 Puyol va començar a la banqueta, ple d’ansietat per debutar. Estava mig lesionat, amb un esquinç de turmell, però tot bon culer ja sap que per aquell indòmit jugador allò no podia comportar cap obstacle. Poc després de començar la segona part, el tècnic Louis van Gaal li va preguntar com estava i ell va contestar: “Míster, estic bé, preparat per a jugar”. Dit i fet: al minut 56 va entrar en el lloc de Simao Sabrosa i va ocupar la posició de lateral dret. Malgrat la seva inexperiència i els nervis lògics de l’estrena, el de la Pobla de Segur va tenir una gran actuació, ferm en defensa i amenaçador en atac.

02-10-99 PUYOL 02

Des d’aleshores Van Gaal no va tenir cap dubte i ja en aquella temporada Puyol va jugar 37 partits oficials (24 de Lliga, cinc de Copa del Rei i vuit de Champions), Convertit en baluard indiscutible del centre de la defensa blaugrana, el gran “Puyi” va ser capità de l’equip des del 2004 fins a la seva retirada deu anys després, esdevenint per a tothom un exemple d’amor als colors blaugrana i compromís sense límit.