Jordan Díaz rep l’homenatge de Montjuïc com a campió olímpic

Jordan Díaz rep l’homenatge de Montjuïc com a campió olímpic

El saltador ha ofert la medalla d’or a la prèvia del Barça-Young Boys

L’atleta de triple salt Jordan Díaz, que pertany a la secció d’atletisme del FC Barcelona, ha rebut aquest dimarts l’homenatge de l’afició blaugrana. Díaz, campió olímpic a París 2024, ha ofert la seva medalla d’or a l’Estadi Olímpic, abans de l’inici del Barça-Young Boys de la UEFA Champions League i enmig d’una gran ovació.

El blaugrana es va proclamar campió olímpic a París amb un salt de 17,86 metres, per davant de Pedro Pichardo i Andy Díaz. L’atleta, d’origen cubà però que competeix amb la selecció espanyola, també s’ha proclamat campió d’Europa aquest 2024.

Jordan Díaz ostenta, a més, el rècord d’Espanya de triple salt amb el que és el tercer millor salt de la història de la seva disciplina: 18,18 metres. El campió de 23 anys encara té marge per a superar els 18,29 metres de Jonathan Edwards, el rècord mundial vigent des del 1995.

Després de la seva actuació a París 2024, Díaz va ser l’abanderat de la delegació espanyola en la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics, juntament amb la marxadora María Pérez.

París 2024: cinc ors i tres bronzes

Vuit dels 25 esportistes del FC Barcelona que van participar en els Jocs Olímpics de París 2024 van acabar les seves competicions amb una medalla penjada al coll. El club poliesportiu més gran del planeta va excel·lir en atletisme, futbol i handbol, amb cinc ors -un per a l’atleta Jordan Díaz, un altre per al porter d’handbol Emil Nielssen i tres per als futbolistes Fermín López, Pau Cubarsí i Eric García- i tres bronzes per als handbolistes Aleix Gómez, Gonzalo Pérez de Vargas i Javi Rodríguez. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut