Barça - Veszprém: Pròrroga cruel (34-39)

Els blaugrana han pedalat des de ben aviat, gairebé guanyen en el temps reglamentari, però han caigut a la pròrroga

No podrà ser. El Barça no lluitarà per guanyar el Mundial de Clubs després d'una duríssima batalla a les semifinals, que ha caigut del costat del Veszprém a la pròrroga (34-39). Després d'uns 60 minuts de molt de desgast, amb els culers per darrere gairebé en tot moment, les forces s'han acabat en els 10 minuts extra, tot i deixar-s'ho tot sobre la pista.

Un clàssic, ara a escala mundial

El duel entre catalans i hongaresos és ja un Clàssic de l'handbol europeu, que ara s'ha traslladat a escala mundial. La temporada passada ja es van veure les cares en el grup de la Champions, i tots dos van ser capaços de guanyar fora de casa; el Veszprém al Palau i el Barça a Hongria. Avui, en un territori neutral com és Egipte, tot era territori per explorar. A més, amb moltes històries creuades, en un equip plagat d'exblaugranes, des de la banqueta, amb Xavi Pascual, fins a la pista, amb Ludovic Fabregas o Luka Cindric. Amb tot, si no era prou al·licient, el guanyador aconseguiria un bitllet per a la final del nou Mundial de Clubs.

A contracorrent des de l'inici

I, ja amb el partit en joc, s'ha vist que si el Barça el volia hauria de suar sang. La defensa dels magiars ha començat a molt bon to, ajudats per un gran Rodrigo Corrales a la porteria, fet que ha posat un 5-8 que ha condicionat el partit des de ben aviat, mentre Dika Mem, amb quatre dels primers vuit gols culers, buscava enganxar els seus en el marcador. Amb 8-11 ha entrat Nielsen per Gonzalo, i ho ha fet de la millor manera.

Quatre aturades gairebé seguides del danès han estat claus per arribar a posar-se a un gol en dues ocasions abans del descans (10-11 i 13-14), però en tot moment Corrales evitava l'empat del Barça, que ha marxat a vestidors amb una diferència de dos (13-15). El segon temps no ha començat amb els millors presagis, ja que amb els gols de Fabregas i Remili, el Veszprém ha marxat fins als quatre gols (13-17). Per sort, aquesta seria la màxima diferència del partit... fins a la pròrroga.

WhatsApp Image 2024-10-01 at 16.45.52

Final d'infart abans de la pròrroga

Els de Carlos Ortega han aconseguit reduir-la a un gol en innumerables ocasions, però semblava impossible arribar a empatar el partit, i encara més difícil, posar-se per davant. Però per als campions d'Europa no hi ha gairebé res impossible, tot i la vermella a Javi Rodríguez amb 20-22 en contra. Finalment, Blaz Janc ha empatat (25-25) per primer cop des del 5-5, i Ariño ha posat per davant els seus (27-26) per primera vegada des del 3-2.

No només això, sinó que amb un golàs de Dika Mem (29-27) el partit es posava molt a favor. Però s'han abaixat els ploms. Els hongaresos han aconseguit empatar a 29, en un final que hauria pogut caure de qualsevol costat. Aleix Gómez ha fallat un penal a 20 segons pel final, i la fusta ha desviat un cop franc del Veszprém en l'últim segon, enviant la semifinal a la pròrroga, que només ha tingut un color. I, per desgràcia, no ha estat el blaugrana.

Sense forces

Amb una rotació més escassa, el Veszprém ho ha anotat gairebé tot, i al descans ja era una fita extremament complicada (30-33). En els últims cinc minuts, a la desesperada, el Barça s'ha vist obligat a fer atacs ràpids, però no ha estat possible (34-39), i tocarà lluitar per la tercera plaça, aquest mateix dijous (16h de Barcelona, 17h hora local), contra el perdedor de la semifinal entre l'Al Ahly i el Magdeburg.

Fitxa del partit

Barça: 34
Veszprém: 39

Barça: Gonzalo (0), Aleix (10), Mem (9), Richardson (1), Frade (3), Carlsbogard (2), Ariño (2) - set inicial - Nielsen (0), Janc (2), N'Guessan (2), Petrus (0), Makuc (-), Ortega (0), Palomino (-), Cikusa (3) i Javi Rodríguez (0).

Veszprém: Corrales (0), Remili (9), Descat (9), Ligetvari (0), Fabregas (5), Vailupau (2), Elderaa (7) - set inicial - Jensen (0), Grahovac (-), Vegh (-), Pechmalbec (0), Sandell (1), Elisson (0), Cindric (5), Casado (0) i Kosorotov (1).

Parcials: 3-5, 5-8, 8-10, 9-11, 10-12, 13-15 / descans / 16-18, 19-11, 22-24, 25-25, 27-27, 29-29 / pròrroga / 30-33, 34-39.

Àrbitres: Gjorgji Nachevski i Slave Nikolov.