Iñigo Martinez: un líder alliberat

Iñigo Martinez: un líder alliberat

El central basc va estrenar-se com a golejador culer amb un gran gol de cap contra el Young Boys

Iñigo Martinez és moltes coses. És un central fort, contundent al tall i poderós en el joc aeri. És un futbolista amb una bona sortida de pilota i també té característiques de líder, que fan que sigui una referència per a molts dels joves defenses que comparteixen el dia a dia amb ell.

I des d’aquest dimarts a la nit, Iñigo Martinez és també un jugador alliberat. El seu primer gol amb el Barça, el 3-0 contra el conjunt suís, completen un primer tram de temporada amb una nota molt alta per al ‘5’ del Barça. Indiscutible per a Hansi Flick (ha estat titular en 9 dels 10 partits disputats), Iñigo Martinez s’ha erigit en el líder de l’eix de la defensa culer, en un tram de curs en què l’equip ha patit les absències de Ronald Araujo i Andreas Christensen.

Tot i ser defensa, Iñigo Martinez sempre s’ha caracteritzat per ser un central amb gol. Tant amb la Reial Societat com amb l’Athletic Club va deixar el seu segell, marcant fins a 26 gols abans de la seva arribada a Can Barça. El 27è ja va ser vestint de blaugrana, el primer a la Champions en tota la seva trajectòria.

Iñigo Martínez celebra el seu gol contra el Young Boys.
Iñigo Martínez celebra el seu gol contra el Young Boys.

22 partits sense derrota a la Lliga

Curiosament, Iñigo Martinez també té un peculiar rècord a les seves mans. De l’actual plantilla culer, és el futbolista que ha encadenat més victòries consecutives a la Lliga. Són 22 seguides, ja que l’únic partit en què ha descansat el basc va ser precisament en la derrota del Barça a Pamplona. El rècord absolut del Barça -i de tota la història de la Lliga- és propietat d’Andrés Iniesta (amb 55 partits consecutius sense derrota).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut