Alabès - Barça: Vendaval blaugrana (0-3)

31 minuts d'un joc brillant, que han acabat amb un hat-trick de Lewandowski, han estat decisius en el triomf a Mendizorroza

El FC Barcelona ha tornat a guanyar a la Lliga (0-3). I ho ha fet amb un cop d'efecte, després de la derrota contra l'Osasuna del cap de setmana passat. Però la golejada contra l'Alabès en un sempre complicat Mendizorroza ha tornat a demostrar que l'equip de Hansi Flick va de debò.

Un hat-trick de Lewandowski en 31 minuts, el més ràpid que ha fet com a culer, ha deixat vist per sentència el duel en el primer temps. Perquè a la represa el Barça ha jugat amb el tempo del partit i ha pogut mantenir a zero a un Alabès que no ha baixat els braços, però que no ha tingut encert. 24 punts, doncs, per a un líder que marxa a l'aturada de seleccions amb la feina feta.

Un gran Barça a Vitòria

Ha estat una primera part modèlica per part del Barça. Amb una altíssima intensitat, tant ofensiva com defensiva, i un gran joc coral. Això, barrejat amb l'efectivitat, ha permès als de Hansi Flick sentenciar el partit en el primer temps. El protagonista ha estat un Robert Lewandowski que segueix fidel amb la seva cita amb el gol, amb un hat-trick en només 31 minuts i la sensació de ser imparable.

El primer l'ha fet de cap, després d'una falta que ha servit Raphinha (0-1, min 7). El segon, quan ha culminat un contraatac i una assistència del mateix Raphinha (0-2, min 22). I el tercer, el que ha marcat el pas pels vestidors, quan ha enviat al fons de la porteria una assistència d'Eric Garcia amb una gran definició (0-3, min 31).

Un vendaval blaugrana que l'Alabès no ha pogut aturar. Només Sivera, en una doble intervenció miraculosa davant Lewy i Raphinha, ha evitat que el resultat al descans fos més ampli (min 24).

Contemporització fins al final

El resultat ha provocat que l'inici del segon temps hagi estat una mica més calmat. Els canvis de l'Alabès, a més, també han servit de refresc i per treure's una mica el domini de sobre. De fet, Toni Martínez s'ha topat contra el pal -abans del descans ja havia marcat, però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc de Tenaglia-, mentre Kike García, Carlos Vicente o Tomás Conechny també han tingut les seves opcions.

El Barça, a poc a poc, i per evitar que l'Alabès es creixés encara més, ha tornat a activar-se, però s'ha topat una vegada i una altra amb un mur anomenat Sivera. Raphinha i especialment Lewandowski s'han desesperat contra el porter dels vitorians, que ha evitat el pòquer de gols del polonès.

Així doncs, el 0-3 no s'ha mogut més. Perquè l'Alabès s'ha trobat amb una línia defensiva culer tan avançada que ha forçat fins a 11 fores de joc (i tres gols anul·lats per posició antireglamentària). Mentrestant, el Barça ha anat baixant el ritme per acabar de contemporitzar el joc i el resultat. Tres punts merescuts, just abans de l'aturada, que deixen els culers líders en solitari amb vuit victòries en nou jornades.