Ferran Olivé: “El Club ja té velocitat de creuer”

Ferran Olivé: “El Club ja té velocitat de creuer”

El tresorer del FC Barcelona explica en una entrevista a Barça One que tenir un resultat ordinari positiu és un fet “tremendament difícil” si es té en compte com estava el Club fa uns anys

Ferran Olivé, el tresorer del FC Barcelona, ha explicat en una entrevista a Barça One que “el Club ja té una velocitat de creuer” que contrasta amb la situació que es va trobar la Junta Directiva al 2021. “Ens ha costat pràcticament tres anys. Tenir un resultat ordinari positiu és tremendament difícil en una empresa si es té en compte d’on veníem i on estem”, ha explicat. Cal recordar que el Club ha tancat la temporada 2023/24 amb uns beneficis ordinaris positius de 12 milions d’euros.

En aquest sentit, Olivé ha recordat com estava el Club ara fa tres anys. “Ens vam trobar la tempesta perfecta a nivell econòmic. Hi havia un compte de resultat en negatiu, una tresoreria en què el Club no podia fer front als pagaments del mes següent i teníem un patrimoni negatiu per sobre dels 450 milions”, ha assegurat.

I ha seguit així: “A banda d’aquestes tres coses, teníem una preocupació, que són els pagaments que el Club tenia compromesos. Era com un vaixell amb un forat i tu anaves tapant i tapant per fer que el vaixell anés navegant. Per culpa d’aquests compromisos, el que no podies arreglar era l’any ordinari”. Ara, el vaixell ja té una velocitat de creuer, segons Olivé. 

La necessitat d’un nou estadi

El tresorer del Club també ha volgut recordar tot el que implica no poder jugar a l’Spotify Camp Nou. “Venint de la situació on veníem, en termes econòmics, fer un nou estadi era el més desaconsellable. Però sí que vam valorar una cosa que no tenia retorn: o nosaltres construíem el nou estadi en aquest moment o estaríem en una situació de desavantatge respecte altres Clubs, que són els nostres competidors i que ja tenien els seus estadis pràcticament fets”.

Tot aquest temps jugant a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, però, ha tingut un preu, tal com explica Ferran Olivé: “Aquesta transició ens ha penalitzat i hem perdut 100 milions en facturació”.

80 milions de benefici en vendes de jugadors

En un altre ordre de coses, Ferran Olivé també ha matisat que els 80 milions d’euros generats en vendes de jugadors, que han suposat uns beneficis rècord en aquest àmbit, no són fruit de cap tipus de maquillatge econòmic. “Són vendes que es van produir a principis de temporada. No van ser una situació per maquillar el resultat, sinó que va ser una força del propi Club de generar negoci, com no pot ser d’una altra manera”, ha conclòs.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut