Andrés Iniesta, el geni de perfil baix

Andrés Iniesta, el geni de perfil baix

El manxec penja les botes amb 40 anys, més de mitja vida de blaugrana i tancant una trajectòria personal i professional a l’abast de molt pocs

Quin privilegi haver gaudit d’Andrés Iniesta durant tants anys amb la samarreta del FC Barcelona. Ara que el llegendari número ‘8’ del millor Barça de la història ha anunciat de forma oficial la seva retirada, encara s’agafa amb més perspectiva l’enorme sort d’haver vist un dels millors jugadors de la història créixer de blaugrana fins a guanyar-ho absolutament tot.

Un adeu elegant

El de Fuentealbilla ha posat punt final a una llarguíssima carrera futbolística, que s’ha dilatat fins als 40 anys, de la mateixa forma que ha enlluernat el món del futbol: amb elegància i sense necessitat d’estridències. Andrés Iniesta va tancar la seva etapa de blaugrana l’estiu del 2018, amb un llegat espectacular.

Deia adeu a la que havia estat casa seva durant 22 anys, un total de 16 com a futbolista del primer equip i sis més a La Masia, on va formar-se com a futbolista i com a persona. Sempre ha estat dels líders que prediquen més amb l’exemple que amb la veu, i si el seu talent, acompanyat d’una generació irrepetible, li va permetre aixecar 32 títols de blaugrana la seva noblesa el va fer ser estimat arreu.

Estimat per tothom

Així ha estat també en els dos clubs que ha defensat després de sortir de Barcelona. Durant cinc anys, el Vissel Kobe japonès, i aquesta última temporada a l’Emirates Club dels Emirats Àrabs Units, on ha deixat anar les seves últimes mostres d’excel·lència. Ara que la seva carrera esportiva s’ha acabat, és moment de posar en perspectiva tot el que ha aconseguit aquell nen que el 16 de setembre de 1996, amb només 12 anys, arribava a La Masia carregat d’il·lusió, i també de pors.

Andrés Iniesta.
Andrés Iniesta.

A mesura que anava sentint Barcelona com casa seva, el menut migcampista demostrava que tenia un futur brillant. Sis anys després de la seva arribada, un 29 d’octubre de 2002, Louis van Gaal li va obrir les portes del primer equip, fent-lo debutar a Bruges en un partit de Champions. Aquell va ser el número u d’una llista de 674 partits amb el Barça, 32 títols i infinits records com el gol a Stamford Bridge, possiblement el més emblemàtic de blaugrana.

Un palmarès inigualable

9 Lligues, 4 Champions, 6 Copes, 7 Supercopes d’Espanya, 3 Supercopes d’Europa i 3 Mundials de Clubs contemplen la seva vitrina amb el Barça, a més de les dues Eurocopes i el Mundial amb la selecció espanyola, o la Lliga, Copa i Supercopa japonesa amb el Vissel Kobe. També, per descomptat, distincions individuals que mai han semblat importar-li massa.

I és que, al cap i a la fi, Andrés Iniesta ha estat, i és, un geni de perfil baix.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut