El president Laporta inaugura la Barça Academy Bucarest

El president Laporta inaugura la Barça Academy Bucarest

La nova Acadèmia del Club, la primera a Romania, es va posar en marxa el mes de setembre passat

Joan Laporta, president del FC Barcelona, ha inaugurat aquest dimarts de manera oficial la Barça Academy Bucarest davant dels nens i nenes de l’acadèmia romanesa i de les seves famílies. Aquest centre va obrir les seves portes el darrer mes de setembre i hi participen 300 joves que practiquen l’estil propi de futbol del Barça. L’èxit assolit durant la temporada passada en la realització de campus al país va fer que tant el Club com el partner local es decidissin a impulsar aquesta acadèmia, la primera que s’obre a Romania, per ajudar al desenvolupament del futbol formatiu al país.

A banda del president blaugrana, l’acte d’inauguració ha comptat amb la participació, entre d’altres, de Florin Raducioiu, president de la Barça Academy Bucarest i exjugador internacional romanès, així com de Benny Megreli, director del projecte Barça Academy al FC Barcelona. A l’acte també hi ha estat present Edward Iordanescu, exseleccionador nacional de Romania.

Un cop l’expedició blaugrana ha arribat a l’Arcul de Triumf, seu de la Barça Academy Bucarest, la delegació culer ha pogut visitar les instal·lacions on els més de 300 nens i nenes s’entrenen cada dia. Laporta i la resta de les autoritats han estat presenciant com els nois i noies s’entrenaven abans de començar els parlaments en què el president del FC Barcelona ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el Club hagi obert la seva primera Barça Academy a Romania. Així mateix, ha posat en valor l’esforç de les famílies per portar els seus fills i filles a una centre on s’educa en uns valors i s’ensenya un estil de joc reconegut arreu del món.

Agenda intensa a Romania

Demà dimecres, a l’expedició blaugrana l’espera una jornada intensa de trobades institucionals. A primera hora del matí, visitaran la seu de de la Federació Romanesa de Futbol amb el seu president, Razvan Burleanu, al capdavant. Des d’allà, la delegació del Club es dirigirà al Parlament del país, on serà rebuda per diferents parlamentaris i a primera hora de la tarda completarà la jornada institucional amb una recepció amb el primer ministre romanès, Marcel Ciolacu.

Vint-i-nou projectes Barça Academy permanents arreu del món

La Barça Academy és el model d'escola de futbol propi del FC Barcelona adreçat a nens i nenes, i té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d'escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del Club a la resta del món.

Les escoles treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de les categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu i amb una transmissió indispensable de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d'èxit contrastats.

Actualment, el FC Barcelona disposa de 29 projectes Barça Academy. Aquests es divideixen en la Barça Escola de Barcelona, les Barça Academy Pro, gestionades directament pel Club tant en la part esportiva com econòmica i que actualment tenen dues seus als Estats Units (Miami i Nova York); la Barça Residency Academy Arizona (Estats Units), que s’ocupa també de la formació acadèmica dels jugadors i jugadores, i les 24 Barça Academy que hi ha repartides arreu del món.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut