El Barça Atlètic es proclama campió de la Lliga Catalana EBA

El filial de la secció blaugrana aconsegueix aquest títol per tercera vegada després d’imposar-se al CB L’Hospitalet en la final jugada a Navàs (68-63)

El Barça Atlètic ha aconseguit proclamar-se campió de la 43a Lliga Catalana EBA, que disputen els equips catalana de l’ara anomenada Tercera FEB. El conjunt blaugrana s’ha fet amb el trofeu en la Final a Quatre celebrada a Navàs aquest dissabte i diumenge 5 i 6 d’octubre. És la tercera Lliga Catalana EBA per a la secció, que també va fer-se amb aquest títol el 2021 i el 2022.

En la final, el conjunt entrenat per Carlos Marín s’ha imposat al CB L’Hospitalet (68-63), en un partit que va començar amb molta intensitat per part d’ambdós equips i amb el rival dominant en el marcador (12-20). Els blaugranes han reaccionat per arribar al descans només un punt per sota (38-39). A falta de cinc minuts, Marín demanava temps mort (54-60) i, després de dos triples consecutius, s’equilibrava el marcador. El darrers minuts han sigut molt emocionants, amb una defensa blaugrana que ha ofegat l’atac visitant i que ha decantat la balança. Mathieu Sacha Grujicic va ser el millor jugador del partit, amb 20 punts i 19 de valoració.

Al decisiu partit s’hi va arribar després d’imposar-se al JAC Sants (49-80) i a l’SD Espanyol (95-70), a la fase de grups, al CB Valls (60-69) als quarts de final en un partit jugat a domicili i al CB Navàs a la semifinal (68-80).

L’equip afrontarà ara l’inici de la lliga Tercera FEB, visitant la pista del Mollet aquest diumenge 13 d’octubre (18.30 hores).

Èxit del Cadet A a Tenerife

El Cadet A també ha sigut protagonista en el darrer cap de setmana, proclamant-se campió del prestigiós torneig La Orotava, celebrat a Santa Cruz de Tenerife. L’equip blaugrana va guanyar el Pablo Laso Academy, el Bassano, l’amfitrió CB San Isidro, el Bayern de Munic a la semifinal i el Reial Madrid a la final. Aquest darrer partit es va guanyar amb un ajustat marcador (66-65) després d’un gran treball dels joves jugadors dirigits per Àlvaro Salinas.