Joan Laporta, rebut pel primer ministre de Romania, Marcel Ciolacu

Joan Laporta, rebut pel primer ministre de Romania, Marcel Ciolacu

La delegació blaugrana ha dut a terme una intensa activitat institucional en la segona jornada de la seva visita a Bucarest

Una delegació del FC Barcelona, encapçalada pel seu president, Joan Laporta, es troba aquests dies a Bucarest, on ha participat en diversos actes esportius i institucionals a la capital romanesa. Si ahir dimarts la jornada va estar marcada per la inauguració de la Barça Academy Bucarest, la primera que s’inaugura al país, avui dimecres la jornada ha tingut un marcat caire institucional amb visites a la Federació Romanesa de Futbol, el parlament i una recepció amb el primer ministre del país.

 A primera hora del matí Joan Laporta ha estat rebut per Razvan Burleanu, president de la Federació Romanesa de Futbol a la seu del màxim òrgan del futbol del país. Durant la trobada, tots dos dirigents han pogut compartir l’estat actual del futbol romanès i en aquest sentit, el president de la Federació Romanesa de Futbol ha agraït l’esforç que ha fet el FC Barcelona d’obrir una Barça Academy a Romania, la qual cosa, segons el dirigent romanès, ajudarà a potenciar el futbol al país. Ambdós mandataris també han explorat projectes de col·laboració en el futur.

Visita al Parlament

Un cop finalitzada la visita a la Federació, l’expedició blaugrana s’ha desplaçat fins al parlament de Romania, on han estat rebuts per Bogdan Matei, president del comitè d’esports i joventut del Senat Romanès, Ovidiu Puiu, doctor universitari i membre del Senat; Robert Cazanciuc, senador, vicepresident del Senat i antic Ministre de Justícia; i Lucian Romascanu, president del Senat i exministre de Cultura.

Durant aquesta visita, els dirigents romanesos han coincidit en els seus parlaments que la posada en marxa d’una Barça Academy ajudarà a promoure el futbol en el país i alhora els joves n’aprendran amb un estil únic i associat a uns valors pel qual el Club és reconegut arreu del món. Per la seva banda, el president Laporta ha transmès als representants del país el caràcter universal i democràtic del Club i com des de la institució blaugrana es pot col·laborar amb les institucions romaneses en projectes esportius, culturals i socials.  

Trobada amb el primer ministre i amb Gica Popescu

La jornada institucional ha finalitzat amb una visita a la seu del gabinet del país, on la delegació del FC Barcelona ha estat rebuda pel primer ministre de Romania, Marcel Ciolacu, i on també hi ha estat present Gica Popescu, exjugador del FC Barcelona les temporades 1995/96 i 1996/97 i capità de l’equip en el seu darrer any com a blaugrana. En aquesta trobada Ciolacu, que ha recordat els vincles romanesos amb el FC Barcelona en figures de jugadors com el mateix Popescu i Gica Hagi, ha tornat ha posar el Club com a exemple d’institució que transmet uns valors singulars no només en l’àmbit esportiu sinó també educatiu. Per la seva banda, Laporta ha insistit en aquesta trobada amb el mandatari romanès sobre la vocació universal del Club i en el seu model de propietat, de caràcter democràtic, que el converteix en una institució esportiva única en el món.

Un cop finalitzada aquesta visita, l’expedició blaugrana ha retornat a Barcelona.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut