Barça - ALBA Berlín: Ja tenen la primera (88-73)
Ofert per

Barça - ALBA Berlín: Ja tenen la primera (88-73)

Un Barça de menys a més suma una solvent victòria a l'Eurolliga, la primera i amb un Brizuela estel·lar amb 18 punts

El Palau ja celebra victòries europees. En el primer partit d'Eurolliga com a local, el Barça s'ha desfet de l'ALBA Berlín (88-73) i ha pogut estrenar el seu caseller a la màxima competició continental.

8-0 de sortida

El duel contra els alemanys semblava una oportunitat propícia per a celebrar la primera i seguir amb el creixement d'un Barça en construcció, i així ha estat el partit per als de Peñarroya, de menys a més. Tot i un començament més que il·lusionant amb un 8-0 de sortida, l'ALBA ha començat a trobar cistella i restablir la igualtat inicial, però sempre per darrere en el marcador.

Sabies que el Barça ha obtingut un resultat ordinari positiu de 12 M €?
Enllaç a l'entrevista del Ferran Olivé

Igualtat al descans

En un primer quart bastant pla, els blaugrana l'han acabat lleugerament per sobre (19-16), gràcies sobretot a una bona defensa, clau per a dificultar els atacs dels berlinesos. Justin Anderson i Metu han endollat el Palau amb un 2+1, el primer, i una esmaixada espectacular en un alley-oop, el segon, per a agafar una mica més de marge (28-21). Una renda que s'ha mantingut força estable fins a la mitja part. Perquè, tot i que el Barça treia profit de les bones defenses corrent amb Brizuela, l'ALBA es resistia a desenganxar-se del partit (43-37).

Mals minuts

A la represa, Peñarroya ha variat el cinc inicial en dues peces, entrant Laprovittola i Anderson per Núñez i Abrines, però la dinàmica no semblava canviar molt. Els atacs blaugrana no eren gens nets, tot i les grans espurnes de talent de Punter, i la gran activitat en defensa era la gran arma per a mantenir els alemanys per darrere. Un triple de Laprovittola (53-44) semblava un bon indici per a l'optimisme, però, per contra, ha vingut seguit d'un 0-10 que posava el Barça per darrere per primer cop en tot el partit (53-54).

Al ritme de Brizuela

Ha durat poc. El capità Abrines, amb un triple i el microones Brizuela, amb set punts de forma consecutiva, han apagat un incendi que ni tan sols havia començat (63-54) per a tancar el tercer període. Abrines ha tornat a clavar un triple per a agafar la màxima, un +12, fins aquell moment (66-54) i Brizuela ha seguit en el seu moment d'efervescència, disparant el Barça a la primera victòria a Eurolliga del curs. Però els de Peñarroya estaven més que avisats. A Lleida van estar a prop de malbaratar un +19, i no podia repetir-se una cosa semblant.

Asseguren la primera

I no ho ha fet. El Palau s'ha rendit a la Mamba Basca, corejant el nom de Brizuela quan Peñarroya li ha donat descans, però els qui han anat entrant no han mostrat cap signe de relaxació excessiva. I, a la mínima, Peñarroya ho ha tallat amb un temps mort, com quan una pèrdua de Justin Anderson ha derivat en una safata fàcil (80-69).

Punter i Brizuela, dos canoners de luxe

El Barça s'ha reajustat després del temps mort per a mantenir l'ALBA a ratlla, en part, gràcies a dos triples de Punter que volia competir-li l'honor de màxim anotador a Brizuela. Però el basc, veient el final des de la banqueta, ho ha estat, amb un total de 18 unitats, la gran majoria en el moment clau, pels 14 de l'estatunidenc. Així, el Barça s'ha anotat el primer triomf europeu del curs abans de canviar de nou el xip i posar el de l'ACB, amb la visita de diumenge (18.30h) a la pista de La Laguna Tenerife.

 

Fitxa del partit

Barça: 88
ALBA Berlín: 73

Barça: Núñez (0), Punter (14), Abrines (9), Parker (8) i Vesely (10) - cinc inicial - Anderson (7), Brizuela (18), Metu (9), Satoransky (0), Hernangómez (7), Fall (0) i Laprovittola (6).

ALBA Berlín: Hermannsson (13), Spagnolo (7), Olinde (7), Wetzell (7) i Williams (8) - cinc inicial - Procida (2), McDowell-White (12), Mattisseck (0), Schneider (3), Koumadje (8), Rapieque (6) i Bean (0).

Parcials: 19-16, 43-37, 63-54, 88-73.

Àrbitres: Robert Vyklicky, Borys Ryzhyk i Mario Majkic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut