El FC Barcelona presenta el Cartell del 125è Aniversari, obra de Miquel Barceló

El FC Barcelona presenta el Cartell del 125è Aniversari, obra de Miquel Barceló

El Club presenta una primera programació en què destaca la gala del 29 de novembre al Gran Teatre del Liceu i les activitats destinades a socis i sòcies

L’artista Miquel Barceló, juntament amb el President del FC Barcelona, Joan Laporta, i el Comissionat del 125è Aniversari, David Carabén, han desvelat avui el cartell commemoratiu del 125è aniversari del Club i que suposa el tret de sortida de les activitats que enguany es duran a terme per celebrar aquesta efemèride del Club. Inspirat en el Manifest “Volem la Pilota”, Barceló ha presentat el Cartell del 125è seguint l’estela dels grans artistes internacionals que han realitzat les obres commemoratives dels aniversaris blaugrana com van ser Josep Sagrelles (25è aniversari), Sebastián Rey Padilla (50è aniversari), Joan Miró (75è aniversari) i Antoni Tàpies, creador del cartell del Centenari del Club l’any 1999.

El cartell, on apareix la figura d’un jugador vestit amb els colors blaugrana del Club, representa, segons l’artista, entre d’altres aspectes, el sistema de joc propi del Club. En el seu interior, el jugador inclou moltes altres figures humanes, tot un equip, amb els seus titulars i els suplents. Aquest futbolista es presenta també de forma dinàmica i guarnit amb diverses figures vegetals, minerals i animals, especialment marins, que també son elements que es poden connectar amb el futbol.

photo_5796554336346686463_y
Aquest és el cartell del 125è aniversari del FC Barcelona, obra de Miquel Barceló

La presentació del cartell del 125è aniversari s’ha dut a terme durant el primer episodi de “La Llotja del 125”, el nou videopòdcast de Barça One. Conduït per Andreu Juanola i Sara Loscos, “La Llotja del 125” es converteix en la cita mensual en directe i itinerant en què es repassaran alguns dels episodis més importants de la història de l’entitat així com aquells elements que converteixen el FC Barcelona en “Més que un Club”. En aquesta primera Llotja, a més de descobrir el cartell de Miquel Barceló, s'ha fet un avançament de quins seran alguns dels actes puntals de la celebració del 125è aniversari, on destaquen els actes institucionals i destinats als socis i sòcies del FC Barcelona.

La recerca d’"El nou Clam" arrenca el proper 24 d’octubre

El FC Barcelona i TV3 inicien el proper 24 d’octubre la fase final de la recerca d’“El nou Clam”, cant de la celebració del 125è aniversari del Club. A través de sis capítols, es farà el retrat de tot el procés creatiu i de selecció de peces emulant el procés del 75è aniversari amb Armand Carabén, gerent del Club (1970-1973) i pare del Comissionat del 125è, David Carabén, en què es va compondre el Cant del Barça, actual himne del Club. El jurat, format per personalitats del món de la cultura catalana, ha triat tres lletres finalistes que hauran de musicar tres compositors i que arranjaran tres productors perquè finalment el socis i les sòcies del FC Barcelona triïn, de forma telemàtica, el Cant del 125è aniversari del Club.

Gala al Gran Teatre del Liceu el 29 de novembre

El dia que el Club complirà 125 anys de vida, el FC Barcelona reunirà alguna de les cares més conegudes del barcelonisme en la celebració solemne de l’aniversari blaugrana al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Serà l’esdeveniment més institucional de l’aniversari en què el Club homenatjarà totes les generacions de culers que des de fa 125 anys han fet que la iniciativa de 12 pioners reunits un 29 de novembre al Gimnàs Solé s’hagi convertit en un passió que mou milions de persones a tot el món.

 

Número especial de l’ONCE el 30 de novembre del 2024

Fruit de la col·laboració entre el FC Barcelona i el Grup Social ONCE el cupó del sorteig del proper dissabte 30 de novembre homenatjarà l’efemèride del Club. Aquest homenatge, en forma de cupó, es distribuirà  a partir del 13 de novembre a Catalunya i del 20 a  l’estat espanyol mitjançant els més de 20.000 agents venedors de l'Organització. El 23 de maig passat el FC Barcelona i el Grup Social ONCE van signar un conveni que té la finalitat de definir un marc general i estable de col·laboració, per tal de desenvolupar elements comunicatius, físics i tecnològics que facin del nou Spotify Camp Nou un espai referent en matèria d'accessibilitat i igualtat per a totes les persones.

El model d’excel·lència blaugrana, protagonista de l’Sports Tomorrow del 2025 (3 i 4 de març del 2025)

La gran cita anual blaugrana amb el futur de l’esport, l’Sports Tomorrow Congress, tindrà com a gran protagonista el model esportiu del Club, model de referència mundial en la formació d’esportistes. Impulsat pel Barça Innovation HUB i en el marc del Mobile World Congress, el Centre d’Excel·lència Esportiva del Club exposarà algunes de les fórmules que han fet de La Masia una font inesgotable de talent i un dels pilars més reconeguts del Club a nivell internacional.

Caminada popular a Montserrat

El proper dissabte 22 de març el Club organitzarà una caminada popular entre la Ciutat Esportiva Joan Gamper i Montserrat. En el marc del Mil·lenari del monestir benedictí, el FC Barcelona realitzarà aquesta acció per als socis i sòcies de cara a homenatjar una de les institucions més importants de Catalunya. Prèviament, el Club realitzarà  una visita institucional al Pare Abat de Montserrat per tal de consolidar els llaços entre les dues entitats en el marc dels seus respectius aniversaris, el Mil·lenari de l’Abadia de Montserrat i el 125è aniversari del Club.

L’Olivera del 125è Aniversari

Durant el transcurs d’aquesta temporada d’aniversari i en el marc de la tornada dels partits a l’Spotify Camp Nou, el FC Barcelona adoptarà a les seves instal·lacions una olivera d’exactament 125 anys d’edat. Símbol de longevitat i resistència, l’olivera és un dels arbres per excel·lència de la cultura mediterrània sostenible, esperit amb què s’està remodelant l’estadi, i símbol universal de la cultura de la pau i de l’esport, aspectes indiscutiblement associats als valors del FC Barcelona.

Agermanament audiovisual de culers del món

“Tant se val d’on venim si del sud o del nord…”, clama el Cant del Barça de Josep M. Espinàs i Jaume Picas del 1974. I per fer bona aquesta afirmació el Club dona veu als culers de tot el món amb una cadena audiovisual formada per vídeos provinents de les Penyes blaugranes i els alumnes de les Barça Academies d’arreu. Una autèntica demostració de barcelonisme viscut amb tots els accents possibles.

Sopar benèfic 30 anys de Fundació Barça

A finals de temporada la Fundació FC Barcelona es suma a la commemoració dels 125 anys del FC Barcelona organitzant un sopar benèfic amb l’objectiu de recaptar fons pels programes locals i internacionals que la Fundació Barça porta a terme a Catalunya i a altres països del mon per millorar la vida dels nens, nenes i adolescents en situació de vulnerabilitat. Durant aquesta temporada especial d’aniversari, la Fundació realitzarà un seguit d’accions d’abast local i internacional amb l’objectiu de seguir fent de  l’esport una eina per a l’aprenentatge d’habilitats per a la vida i per la transformació social.

I molt més...

Durant el transcurs de la temporada 2024-25 s’aniran incorporant més accions que convertiran el 125è aniversari del Club en una celebració global de barcelonisme i de passió blaugrana.

 

A la primera “Llotja del 125” hi ha assistit una nodrida representació institucional i esportiva del Club amb el president Joan Laporta al capdavant, els vicepresidents Rafa Yuste, Elena Fort, Antoni Escudero i Juli Guiu així com els directius Xavier Puig, Josep Cubells, Xavier Barbany, Josep Ignasi Macià, Aureli Mas, Ángel Riudalbas i Joan Solé.

Per la part esportiva l’acte ha comptat amb la presència de l’entrenador del primer equip de futbol masculí, Hansi Flick, així com els capitans Ronald Araujo i Frenkie de Jong, l’entrenador i la jugadora del primer equip de futbol femení Pere Romeu i Salma Paralluelo, els jugadors del Barça Atlètic Aleix Garrido i Unai Hernández, el jugador de l’equip de bàsquet Joel Parra, el jugador de l’equip d’handbol Pol Valera, l'entrenador i el capità de l’equip de futbol sala, Tino Pérez i Sergio Lozano, i el jugador de l’equip d’hoquei patins Xavi Barroso, a més de representants d’esports amateurs, ambaixadors del Club i representants de les diferents agrupacions de veterans del Club.

Com a públic a més s’ha comptat amb la participació de socis i sòcies de l’entitat, patrocinadors del Club i d’algunes de les Penyes que enguany compleixen 50 anys com la PB Agramunt i Comarca, PB Montgrí i Comarca i PB d’Arbúcies.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut