Zagreb - Barça: Mantenen la imbatibilitat a Europa (29-31)

Cinquena victòria en cinc partits de la Machineseeker EHF Champions League per continuar en la primera posició / Foto: Jozo Cabraja

El líder no falla. Cinquena victòria en cinc partits europeus. El FC Barcelona s'ha endut el triomf de la pista del Zagreb (29-31) en un partit que havia començat molt folgat gràcies a dominar els avantatges i aconseguir una màxima de +7. El guió a la segona meitat ha canviat i s'ha equilibrat tot i comptar amb un Cikusa inspirat que ha escrit el +6 molt a prop de l'ocàs, que ha sigut ajustat.

Superioritat culer

De les aturades de Mandic al 2-5. El Barça ha començat de menys a més aquesta cinquena jornada de la Machineseeker EHF Champions League. Ha resultat anecdòtic que el Zagreb s'apropiés dels primers mínims avantatges, perquè a partir d'aquest parcial inicial de 0-3, el FC Barcelona ha posat la directa. Defensant d'allò més bé i amb els gols de Dika Mem i Wanne els culers han continuat dominant i augmentant la distància.

Davant el vendaval barcelonista, que s'ha elevat fins al +7 amb el 7-14 al minut 17, res ha pogut fer el conjunt balcànic. La força proposada pels locals ha aturat, per moments, la comoditat dels barcelonistes. Incapaços de posar el +8 per als atacs desaprofitats. En conseqüència, Nielsen, tot i les seves aturades constants, no ha pogut evitar que el Zagreb escalés fins al +5 a l'ocàs de la primera meitat. 14-19 al descans.

Desordre i acostament croat

Nielsen sempre apareix en els moments més delicats. Al minut 4 de la segona meitat, el porter danès ha evitat que l'acostament croat fos de dues dianes. Marge que ha acabat per fer-se realitat instants posteriors. La fluïdesa del primer capítol s'ha esvaït i el matx ha entrat en un context més equilibrat, però també més anàrquic. Sumant imprecisions, el Barça ha estat incapaç de retornar al govern del matx.

Cikusa posa el +6, però no evita un final ajustat

Just en l'equador de la segona meitat, els barcelonistes han agafat una glopada d'aire fresc amb el 23-28. Un +5 que semblava ser una estocada definitiva per arribar a la cinquena victòria europea d'aquesta temporada. Més quan Cikusa, inspirat en els darrers instants, ha firmat el +6 i Nielsen ha tornat a copsar focus amb dues parades consecutives de molt mèrit.

Ara bé, Grbavac ha espatllat que els de Carlos Ortega tinguessin una conclusió plàcida. Perquè quan faltaven trenta segons el Zagreb ha dibuixat el 29-30. Tot i aquest marge mínim, el Barça ha tancat el partit amb triomf gràcies a la diana final d'Aleix Gómez. Nova victòria al Vell Continent per continuar líders invictes de la Machineseeker EHF Champions League.

FITXA DEL PARTIT

Zagreb, 29
Barça, 31

Zagreb: Mandic (-), Klarica (2), Dibirov (2), Srna (3), Bialiauski (5), Trivkovic (1) i Glavaš (9) -set inicial- Grbavac (-), Gojun (1), Kavcic (1), Kos (5), Walczak (-) i Pavlovic (-)
Barça: Nielsen (-), Janc (1), Dika Mem (6), Petrus (-), Frade (3), Carlsbogard (-) i Wanne (4) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (-), Cikusa (5), Richardson (4), N'Guessan (1), Makuc (4), Aleix (3), Javi Rodríguez (-) i Ariño (-)

Parcials: 2-3; 6-10; 7-12; 9-16; 12-18; 14-19 // 17-21; 20-23; 22-26; 23-28; 26-30; 29-31

Àrbitres: Kursad Erdogan i Ibrahim Özdeniz