Cinc coses que cal saber del Barça - Sevilla

Cinc coses que cal saber del Barça - Sevilla

Repassem les diverses estadístiques i curiositats que has de conèixer de cara al partit d’aquest diumenge a casa

El Barça jugarà aquest diumenge a les 21 hores contra el Sevilla a l’Estadi Olímpic Lluís Companys el partit corresponent a la 10a jornada de Lliga. Els de Hansi Flick reben els andalusos amb l’objectiu de mantenir el liderat de la lliga. Els sevillistes, que venen de guanyar el Betis en el derbi andalús, són els dotzens classificats. A continuació, donem una ullada a algunes dades i curiositats sobre el partit que es disputarà a Montjuïc.

Tornada a Montjuïc després de l’aturada de seleccions

Els de Hansi Flick no juguen a l’Estadi Olímpic Lluis Companys des de l’1 d’octubre. Aquell dia els culers es van endur els tres punts contra el Young Boys suís en el partit corresponent a la segona jornada de la Champions League (5-0). Lewandowski per partida doble, Raphinha i Iñigo Martínez van ser els golejadors d’aquella nit, juntament amb un gol en pròpia porteria dels visitants. Pel que fa a la Lliga, el darrer matx va ser el 25 de setembre enfront del Getafe (1-0). Els tres punts es van quedar a casa gràcies a un gol del Pitxitxi, Lewandowski.

L’Estadi Olímpic, un fortí 

El Barça es presenta a la 10a jornada Lliga com a líder en solitari i havent sumat 24 punts dels 27 possibles. És la sisena vegada en la història que els blaugranes arriben a aquesta puntuació a la competició domèstica. El darrer cop va ser la temporada 2017/2018, en la qual es van proclamar campions del títol lliguer. Precisament a casa no s’han deixat ni un sol punt, tres de tres partits guanyats i sumant molt bones dades. Un total de 10 gols a favor, per només un en contra. 

Garcia Pimienta torna a Can Barça 

Cal destacar que el tècnic del Sevilla, Francesc Xavier Garcia Pimienta, és de la Masia blaugrana. Com a jugador, el barceloní va aterrar al juvenil l’any 1990 i va arribar a debutar amb el primer equip la temporada 1996/1997 a Riazor. El 2001 va començar la seva trajectòria a les banquetes culers. El 2018 va ser designat com a entrenador del filial, càrrec que va mantenir fins a 2021. A la temporada 2022/2023 va aconseguir l’ascens a Primera Divisió amb la Unión Deportiva Las Palmas. La temporada passada, com a tècnic dels canaris, va perdre els dos partits contra el Barça. Des de l’estiu és el tècnic del Sevilla.

Lukébakio, amenaça per a la defensa 

Dodi Lukébakio s’ha consolidat com el màxim golejador dels de Nervión. L’internacional belga suma tres gols en aquesta campanya i és indiscutible per a Garcia Pimienta. Però davant es trobarà la defensa culer que només ha encaixat un gol a casa en el que portem de Lliga. Els culers tractaran de mantenir aquesta bona dinàmica defensiva. També cal destacar que serà el darrer partit de Jesús Navas contra el Barça. El jugador andalús va anunciar el mes de maig la seva intenció de penjar les botes al desembre.

Lamine – Ejuke, duel de dribladors 

L’extrem sevillista Chidera Ejuke és el jugador que ha realitzat més dríblings amb èxit a les cinc grans lligues aquesta temporada (28). L’internacional nigerià és una de les armes més importants dels sevillans. Però davant tindrà Lamine Yamal. L’extrem blaugrana és el jugador que més regats ha intentat en aquest mateix interval de temps (63).  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut