L'Assemblea General Ordinària del FC Barcelona serà neutra en emissions de CO2

L'Assemblea General Ordinària del FC Barcelona serà neutra en emissions de CO2

El Club calcularà les emissions de gasos d'efecte hivernacle derivats de l’organització de la jornada, que tindrà lloc demà dissabte 19 d’octubre, i posteriorment les compensarà

La sostenibilitat és un dels pilars del Pla Estratègic 2026 del FC Barcelona, entesa des de diferents àmbits: l’econòmic i de governança, l’esportiu, el social i l’ambiental. D'acord amb aquest plantejament, el Club treballa dia a dia per promoure un desenvolupament sostenible en tots els seus àmbits d’actuació, i un exemple és la pròxima Assemblea General Ordinària, que se celebrarà demà dissabte 19 d’octubre de manera telemàtica, i per primera vegada a la història del Barça serà neutra en emissions de CO2.

Des del Club, ja en la seva activitat diària, s’han definit i consensuat uns criteris bàsics per tal d’avançar cap a una major sostenibilitat. Aquests són l’optimització i l’estalvi de recursos, mitjançant l’eficiència en l’ús de materials, consum energètic i aigua, l’ús acurat i responsable dels recursos, assolint una reducció de residus i la reutilització de materials sempre que sigui possible. En aquest sentit, i de cara a l’Assemblea General Ordinària, s’ha volgut també aplicar una sèrie d’iniciatives per fer un acte neutre en carboni, reduint al màxim les emissions de gasos d’efecte hivernacle relacionades amb l’esdeveniment, i mesurant-les.

Per mesurar les emissions de la jornada, s’ha de calcular l’empremta de CO2 de totes les activitats relacionades amb l’acte. Els àmbits en què s’han de mesurar aquestes emissions són: el transport de les persones participants a l’Assemblea General Ordinària -assistència tècnica, ponents i organitzadors-, l’electricitat consumida al llarg del dia i l’impacte del càtering, incloent-hi el transport i els residus generats. També s’inclou l’impacte proporcional dels materials utilitzats per a l’organització de l’acte, com la documentació lliurada i els equips electrònics.

En el cas de l’empremta derivada del transport, el Club durà a terme una breu enquesta anònima a totes les persones participants a l’Assemblea General Ordinària, en què bàsicament es preguntarà la seva procedència i el sistema de transport escollit. Un cop s’hagi recollit tota aquesta informació, una entitat independent especialitzada en aquesta matèria farà el càlcul de CO2 i, posteriorment, es compensaran les emissions.

La reputació sostenible del FC Barcelona

Des de la creació de l’Àrea de Sostenibilitat a inicis d’aquest mandat, al novembre del 2021, el Club ha desenvolupat decididament polítiques ambientals que l’han posicionat tant en un marc local, com internacional. El FC Barcelona ha prioritzat sempre també la verificació externa de les polítiques ambientals realitzades mitjançant certificacions independents de reconegut prestigi o auditant les dades, com el cas de l’empresa BLM, mitjançant l’Estat de la Informació No Financera (EINF).

Entre les certificacions obtingudes, destaca la Biosphere, per la qual cal incorporar tres nous reptes anuals per poder mantenir-la, i també la certificació BREEAM, lliurada durant el procés constructiu de l’Espai Barça, que aspira a convertir-se en un referent en l’àmbit de la sostenibilitat. La suma de tots aquests aspectes comporta un augment de la robustesa i la reputació sostenible del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut