Estrella Roja - Barça: Belgrad, territori Punter (94-98)
Ofert per

Els blaugrana trenquen l'invicte dels serbis amb 26 punts de Punter, enemic íntim, en un duel èpic decidit a la pròrroga

Victòria de les grans la que ha aconseguit el Barça a la pista de l'Estrella Roja (94-98). En un partit boig, en els 40 minuts reglamentaris més els cinc que s'han hagut de disputar de pròrroga, Kevin Punter ha demostrat que Belgrad segueix sent casa seva (26 punts). L'ex de Partizan se sent més que còmode amb l'afició d'Estrella Roja en contra i ha liderat un equip que suma la cinquena victòria seguida, i la tercera a l'Eurolliga.

Bon inici culer

La visita a Belgrad sempre suposa més que un partit de bàsquet, amb un ambient eixordador, ja sigui contra Partizan o Estrella Roja, i contra equips sempre competitius. Però, a més, el Barça sabia que tenia al seu davant l'únic equip que havia guanyat els tres primers partits de la competició. Amb tot, per si faltava una mica de picant, el partit ha començat amb un antagonista immillorable i que ho seria durant tota la nit, Kevin Punter, antic capità del Partizan, enemic íntim del rival dels blaugrana. Amb sis punts ràpids de l'escorta, un triple de Parker i Willy Hernangómez fent-se fort a la pintura rival, el Barça ha començat manant, però semblava improbable no esperar una resposta local, i aquesta ha arribat des del triple. Amb l'encert exterior, Estrella Roja ha instaurat de nou una màxima igualtat que cap dels dos podia desfer.

De poder a poder

Per part dels de Peñarroya, Vesely i Willy seguien fent mal al pal baix, tant en l'anotació com carregant de faltes Bolomboy, amb tres a la primera meitat. Abans, el primer quart s'havia tancat amb una anotació molt alta (25-26). Durant el segon, els serbis han aprofitat diverses pèrdues per agafar un +6 (39-33) que podia ser perillós, però els culers s'han refet bé i han equilibrat les forces i el marcador. Tant ha estat així que només un triple inversemblant de Miller-Mcintyre i des del mig del camp ha evitat l'empat al descans (47-44). No podia començar millor el segon temps, amb triples de Parker i Laprovittola, i dos bons atacs que han capgirat el marcador (49-54). Mike Daum, Bolomboy i l'exblaugrana Kalinic penalitzaven des de la línia de tres (65-57), fins que Peñarroya ha activat l'as a la màniga que suposa tenir Brizuela. La mamba basca ha entrat en un moment crític i s'ha inventat dos triples per a deixar-ho tot obert a falta d'un parcial (66-63).

2178423478

Final boig i a la pròrroga

Tot semblava conduir el partit a un final agònic, on qualsevol petit detall acabaria decidint el vencedor. Durant tot el darrer període, els uns i els altres s'han anat repartint els cops, però cap servia per a noquejar el rival. Els àrbitres també volien la seva quota de protagonisme amb una antiesportiva de Laprovittola i una falta de Vesely en un tap a Dos Santos. Aquest no ha fallat des del tir lliure (82-80). A l'altra cistella, Laprovittola només ha anotat un dels dos (82-81), abans d'un últim minut etern, i difícil de comprendre i explicar. Vesely ha forçat una lluita que s'han endut els locals, i després d'una protesta més que justificada de Peñarroya s'ha endut una tècnica a la banqueta. Per justícia divina, Canaan no ha anotat el tir lliure, i Punter ha clavat un triple antològic per a silenciar Belgrad (82-84). Però no ha estat definitiu. Estrella Roja ho ha empatat i Punter no ha pogut anotar un triple llunyaníssim per a evitar la pròrroga (84-84). El partit ja era èpic, i faltaven, com a mínim, cinc minuts més de guerra.

Punter mana a Belgrad

I quina guerra més bonica. El guionista del partit sabia quin final havia de tenir. Amb escuders de luxe com Parker, amb un triple, o Abrines forçant una falta en atac en un moment clau, però el partit l'havia de guanyar Kevin Punter. Heroi de mitja Begrad, la del Partizan, i botxí de l'altra meitat, la que avui l'escridassava a l'Stark Arena, els ha silenciat a tots amb un triple escandalós (93-96). També ha fet una bona defensa i ha anotat els últims punts del partit culminant una recuperació (94-98) que ha posat el punt final a un partit que pot ser més que una victòria. De moment, és la primera lluny del Palau en Eurolliga i amb un balanç de 3-1, els culers són un dels cinc colíders, gràcies a una setmana que encara no ha acabat, ja que ho farà diumenge contra el Baskonia (18.30h al Palau Blaugrana) contra un altre rival d'Eurolliga però en partit, ara, de Lliga Endesa.