Ponferradina - Barça Atlètic: Empat de valor (1-1)

El filial blaugrana torna de Ponferrada amb un punt i tanca una sèrie de tres partits seguits com a visitant sense derrota / Fotos: SD Ponferradina

Punt de mèrit el que ha aconseguit el Barça Atlètic en la seva visita al Toralín (1-1). Després que la Ponferradina s'avancés en els primers minuts, el filial culer s'ha recuperat amb l'empat d'Unai i un gran exercici de resistència a la segona meitat, amb diverses grans aturades d'Astralaga en els minuts finals.

Pitjor inici, impossible

La visita al feu d'un dels favorits a l'ascens no ha començat de la forma més desitjable per als interessos culers. Després de demanar un penal a favor que l'àrbitre no ha considerat, la Ponferradina ha trobat porteria en el primer apropament amb perill del partit, amb Cortés rematant sol al segon pal un xut massa creuat de Mula (1-0, min. 10).

Reacció amb el premi de l'empat

El gol podria haver noquejat el filial blaugrana, però ni de bon tros. Els d'Albert Sánchez han buscat recuperar-se enllaçant algunes possessions llargues, respirant amb la pilota i entrant mentalment en el duel, i així ha estat. I, en aquest context, un defensa local ha fet caure Álvaro Cortés en un córner i l'àrbitre ha assenyalat penal. Unai Hernández ha fallat a la primera, però no a la segona, rematant amb el cap el refús del porter local (1-1, min. 22) i restablint la igualtat al marcador.

A punt de guanyar al descans

Amb el gol, el Barça Atlètic ha crescut encara més i ha gaudit de l'ocasió més clara, i amb diferència, del primer temps. La pissarra d'estratègia ha dibuixat una jugada perfecta despenjada des del segon pal perquè Guillermo, tot sol, rematés gairebé a plaer, però la seva definició ha sortit massa alta, evitant que es tornés a moure el marcador abans del descans.

Es defensen amb tot

Els primers minuts de la represa han estat del tot diferents, amb una 'Ponfe' bolcada a la porteria defensada per Astralaga, i el Barça Atlètic defensant-se amb tant patiment com encert. Amb el pas dels minuts ha pogut amortir una mica l'ímpetu dels locals, i quedava per davant gairebé mitja hora en què podia passar qualsevol cosa.

Albert Sánchez ha reforçat la defensa amb el retorn de Mbacke després de mig any absent, avançant la posició de Trilli a l'extrem i desplaçant Olmedo al lateral dret per a posar el senegalès a l'eix. Amb els fonaments més sòlids, el filial culer també ha buscat la forma de treure profit dels espais concedits per un equip a qui no li valia un punt.

Astralaga segella un bon punt

Unai ha conduït un contracop que Iván Cédric no ha convertit en gol per culpa de la gran aturada d'Andrés Prieto. Els locals han mogut la banqueta buscant el gol, però Astralaga s'ha fet enorme sota pals per a acabar de confirmar un punt molt treballat i de mèrit per a un Barça Atlètic que tanca una sèrie de tres partits seguits a domicili sense perdre, amb tres empats a Tarazona, Sestao i, aquest vespre, a Ponferrada.