Barça - Baskonia: No poden tancar la setmana perfecta (89-93)
Ofert per

Els blaugranes han estat molt a prop de remuntar un partit en el que han arribat a perdre de 10

El Barça no ha pogut tancar la setmana perfecta després de les grans victòries contra el Mònaco i l'Estrella Roja. Tot i que han estat a punt de signar una gran remuntada en el darrer quart, els culers han caigut a casa contra el Baskonia en un final molt ajustat (89-93). Jabari Parker ha estat el millor jugador blaugrana, amb 19 punts, en un partit de la jornada 4 de l'ACB que deixa els culers amb un balanç de 3-1, amb la primera derrota del curs.

El Barça s'avança

I això que el Barça ha començat bé, amb Brizuela i Jabari Parker que han estat els primers a encendre la grada del Palau. Tot i això, els blaugranes han encaixat 10 punts a la pintura en els primers cinc minuts. Això ha obligat Peñarroya a demanar temps mort cap a la meitat del primer quart per reajustar la defensa interior (11-15). I així ha estat. L'entrada de Metu a pista ha revolucionat el xoc, perquè ha anotat nou punts que han posat els culers cinc punts per sobre en el marcador. Precisament Metu, amb una esmaixada espectacular, ha aixecat a tots els aficionats al darrer segon del primer quart (26-21).

Segon quart complicat en atac

Tot i això, el Baskonia ha aconseguit remuntar i ha arribat a posar-se set punts per sobre. Els culers han estat encallats en atac i no han estat capaços d'anotar fins a gairebé la meitat del segon quart. Un cop passat l'equador, s'han pogut reactivar en atac i, gràcies a Juan Núñez (quatre punts) i a Sarr, Vesely, Parker i Punter (dos punts), han retallat la diferència a tres, resultat que ha marcat el pas pels vestidors (38-41).

La intensitat augmenta

Però la represa no ha estat positiva i els bascos s'han posat amb 10 punts d'avantatge al començament del tercer quart. La reacció culer ha arribat, amb un parcial de cinc a zero que ha reduït la distància a cinc punts. A més, un triple d'Anderson ha fet que Pablo Laso demanés temps mort (50-52). Després d'això, el partit ha pujat la intensitat als dos costats de la pista i s'ha convertit en un intercanvi de cops constants. Catalans i bascs han marxat als darrers 10 minuts amb un marcador de 62-68. Jabari Parker ha estat el més destacat arribant als 16 punts.

El Palau pressiona

El Barça ha arribat esperançat a l'últim quart. Però amb el partit convertit en una anada i tornada, Forrest ha anotat dos 2+1 consecutius i els vitorians s'han posat 10 punts per sobre (70-80). Tot i això, els de Peñarroya encara no han abaixat els braços. Un triplàs de Jabari Parker ha situat el marcador 84-88 quan faltava minut i mig per a la conclusió. I un Palau totalment ensordidor ha provocat que Forrest i Moneke fallessin un tir lliure, mentre que Punter s'ha unit a la festa amb un triple i dos tirs lliures (89-91).

De nou el soroll dels aficionats ha fet que Hall fallés dos tirs lliures. Però Kevin Punter no ha pogut anotar la cistella de l'empat en una de les darreres accions i el Baskonia ha tancat el partit des de la línia de tirs lliures. Així doncs, el resultat final (89-93) ha estat pels vitorians.

Ara el Barça intentarà refer-se a l'Eurolliga. Els blaugranes disputaran la cinquena jornada europea el divendres 25 d'octubre a les 20:30 al Palau contra l'ASVEL Villeurbane. Pel que fa a la Lliga Endesa, el següent partit serà a la pista dels vigents campions de la Supercopa, l'Unicaja de Màlaga, el diumenge a les 18:30 hores.