Llevant - Barça: Set de set (1-4)

Les culers es mantenen invictes en Lliga F després de saber resistir als ensurts rivals i acabar imposant la seva lògica

De victòria en victòria. El Barça ha mantingut la seva imbatibilitat a la Lliga F amb el setè triomf en les set primeres jornades (1-4). Vicky, Kika, Pina i Paredes han estat les encarregades de deixar enrere els sobresalts que ha plantejat el Llevant, sobretot en la primera meitat. Però res ha impedit que les de Pere Romeu marxin a l'aturada de seleccions amb un nou triomf lliguer i en la primera posició en solitari. Tot en un matx on Rolfö ha complert 100 partits amb el FC Barcelona.

IMG_2149

Enmig del control culer, ensurts granotes. Aquest ha estat el guió de la primera meitat entre Llevant i FC Barcelona disputat a un Ciutat de València, que ha vist com les barcelonistes han estrenat la tercera equipació 2024/25, plena de simbolisme.

Gols i ensurts

Ben aviat, les de Pere Romeu han monopolitzat la pilota amb l'esperança de construir les primeres estadístiques ofensives. Però ha estat a l'altre costat on s'ha sacsejat més la sensació de perill. Estat efímer perquè el FC Barcelona s'ha encarregat d'enviar el domini al fons de la xarxa. Celebració originada per la futbolista més jove de l'11 barcelonista, Vicky López

La generació del 2006 s'ha encarregat de generar les pinyes a una porteria i a l'altra. Daniela Arques, amb un xut potent, ha estat l'autora de l'empat valencià gràcies a una jugada que tornava a semblar anecdòtica. Poques compareixences, totes generades per transicions, s'han comptabilitzat del Llevant en zona ofensiva en la primera part. Capítol que no podia acabar amb empat pel pes culer en el matx.

Kika, mostrant energia atacant en tot moment, ha estat clau per tornar a posar avantatge. Primera diana de la davantera portuguesa en la Lliga F. 1-2 per semblar deixar enrere els sobresalts que ha plantejat el Llevant al Ciutat de València. Encara faltava la darrera ocasió local plena de velocitat abans de tancar la primera meitat.

Pina completa el seu catàleg

Alegria en l'ocàs del primer episodi i felicitat tot just començar la segona part. Claudia Pina ha tornat a copsar focus en atac per completar el seu recital ple de qualitat i de recursos. Perquè si en el 0-1 i en l'1-2 havia firmat assistència, l'1-3 ha portat la seva firma. Sens dubte, que la ha reunit molta empenta ofensiva. Més quan ha enviat una pilota al travesser, amb contribució de Tarazona, després d'un xut molt potent.

La paraula ensurt s'ha esborrat del diccionari del Barça en aquest partit. Perquè les valencianes han sucumbit davant l'aplom de les de Pere Romeu, que han viscut constantment en territori rival. En un context més pausat, ha emergit una xifra centenària en el costat barcelonista. Fridolina Rolfö ha entrat al verd per sumar el seu partit número 100 amb el FC Barcelona.

3200x2000_Fridolina_100partits

Paredes tanca el triomf

Instal·lades quasi a prop de Tarazona, el marcador no s'ha mogut més fins a l'aparició poderosa d'Irene Paredes. La central ha saltat més que ningú per trencar la resistència que havia ofert la portera i la defensa llevantines des de l'1-3 de Pina. D'aquesta manera, el FC Barcelona s'ha apoderat de la setena victòria en set jornades de Lliga F. Ara arriba una aturada per la finestra de seleccions del mes d'octubre.

FITXA DEL PARTIT

Llevant UD, 1
Barça, 4

Llevant UD: Tarazona, Teresa, Estela (R. Carrasco, min 84), M. Molina, Bascu (P. Fernández, min 78), Érika (Ana Franco, min 78), D. Arques, Lahmari (Gabaldón, min 78), Alharilla, A. Torrodà (Escoms, min 89) i Chacón
Barça: Cata Coll, Paredes, María León, Marta (Martina, min 82), Pina (Patri, min 62), Graham (Pajor, min 62), Alexia, Kika, Vicky (Jana, min 76), Walsh i Brugts (Rolfö, min 61)

Gols: 0-1, Vicky (min 12); 1-1, D. Arques (min 23); 1-2, Kika (min 36); 1-3, Pina (min 47); 1-4, Paredes (min 81)

Àrbitra: Trujillano Gallardo