Barça - Sevilla: Nit rodona (5-1)

Els blaugranes han firmat una nova victòria marcada pel retorn de Gavi 336 dies després de la seva lesió

Gavi, Gavi, Gavi, Gavi i Gavi. Un per cada gol culer. El FC Barcelona ha derrotat al Sevilla (5-1) amb una maneta a l'Estadi Olímpic en un partit marcat pel retorn de Gavi. Durant la primera meitat l'espectador ha gaudit d'un gran futbol per part dels de Hansi Flick, però a la segona, les mirades ja només s'han centrat en el "6". Els tres punts i el redebut del blaugrana han fet somriure al barcelonisme que ja vibra per afrontar una setmana que ve farcida de reptes.

Hansi no ha volgut especular i ha alineat un onze habitual amb Iñaki Peña, Cubarsí, ⁠Balde, I. Martinez, Pedri, ⁠Lewandowski, Raphinha, M. Casadó, Lamine Yamal, Kounde i ⁠Eric. Malauradament, Eric ha estat substituït per Ansu Fati després de notar unes molèsties en l'escalfament.

Amb ganes d'acció

Quan l'ambient encara era fred, Lamine Yamal ha començat el duel meravellant al públic present a l'Estadi Olímpic amb la seva qualitat generant la primera aproximació blaugrana (min. 4). Balde l'ha acompanyat fent de la banda dreta una autèntica autovia per on canalitzar l'atac culer i Ansu ha posat la por al cos al combinat andalús amb un xut des de la frontal que ha marxat pel pal dret de la porteria (min. 16).

Un inici molt bo dels de Hansi Flick que han anul·lat l'equip de Garcia Pimienta que només ha gaudit d'un contracop de Lukebakio que ha acabat amb la pilota marxant per sobre la porteria d'Iñaki Peña.

El pitxitxi no falla

En una de les jugades de perill blaugrana, Raphinha corria per la frontal quan ha rebut una entrada de Peque que l'àrbitre ha castigat amb la pena màxima. Lewandowski no ha fallat a la seva cita habitual amb el gol i ha transformat el llançament des dels onze metres després d'enganyar a Nyland (1-0, min. 24).

Pocs minuts després, Pedri s'ha posat la capa de mag, s'ha plantat a la frontal i després d'una jugada col·lectiva que havia començat d'una recuperació seva, ha executat una rematada màgica imparable per al porter sevillista (2-0, min. 28).

Imparable, també ha sigut la pluja de gols, que ha continuat amb un altre de Lewy. El davanter polonès ha desviat un xut de Raphinha des de la frontal que li han permès sumar la dotzena diana en el que portem de competició (3-0, min. 39).

Torna la passió

A banda d'alegries per títols i victòries, a vegades hi ha somriures més especials. El d'avui ha estat el de Gavi, que enmig d'una forta ovació, al minut 63,  ha sortit a escalfar per redebutar després de 336 dies allunyat dels terrenys de joc. Ho fa fet en el minut 82 en entrar en el lloc del seu company i amic, Pedri que li ha cedit el braçalet de capità.

_MGA6148

Amb el migcampista sobre el terreny de joc, el partit ha passat a un segon pla. Totes les mirades s'han fixat en l'actuació de jugador i el son del clam "Gavi, Gavi" ha retronat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

Sobre rodes

Tot i que la segona part ha estat eclipsada pel retorn del "6" culer ha comptat amb alguns gols més. Pablo Torre ha firmat un doblet en un tancar i obrir d'ulls. Al minut 82, el migcampista ha sabut aprofitar un rebot de la defensa andalusa per marcar el 4-1. I al 88 ha firmat la maneta amb un llançament de falta. Entre gol i gol, el Sevilla ha marcat la diana de l'honor. Sens dubte, l'únic punt negatiu que ha deixat aquest emocional partit.