Montjuïc, el fortí màgic

El Barça encadena vuit victòries consecutives i 29 gols a la muntanya màgica

Els culers viuen un moment increïble a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Els blaugranes ho han guanyat tot des del 29 d’abril, és a dir, a finals de la temporada passada. Aquell dia el partit va ser contra el València i va acabar amb triomf culer per 4-2. Des d’aquell dia, ni Reial Societat, Rayo Vallecano, Athletic Club, Valladolid, Getafe, Young Boys i Sevilla, s’han endut un sol punt de la muntanya màgica. Això consolida la que és, de moment, la millor ratxa de la història del Barça a Montjuïc

A part d'aquesta dinàmica guanyadora, cal destacar els grans números signats durant aquests partits. El conjunt culer ha marcat 29 gols a favor, 3,6 de mitjana per xoc. De fet, en tres dels últims quatre partits, els culers han anotat cinc dianes o més. La golejada més gran va ser contra el Valladolid el 31 d'agost (7-0). Pel que fa als números defensius, el Barça només ha encaixat quatre gols i en sis d'aquests vuit enfrontaments ha mantingut la porteria a zero.

Cal destacar, a més, que l’Estadi Olímpic va registrar la seva millor entrada de la temporada en el duel contra el Sevilla, amb un total de 47.848 espectadors, superant la marca establerta el dia de l’Athletic Club (46.448).

Feina feta abans de la mitja part

A banda d'això, el Barça està signant altres registres històrics en aquest inici de campanya. És la primera vegada en tota la història culer que els blaugranes marxen al descans amb tres gols o més d'avantatge en tres partits consecutius. Això ha passat contra el Young Boys, Alabès (fora de casa) i Sevilla. En aquests xocs, el resultat abans de marxar als vestidors era de 3-0 a favor dels de Hansi Flick

Creix l’amenaça exterior

També amb els gols del passat diumenge contra el Sevilla de Pedri i Pablo Torre, l’equip dirigit per Hansi Flick suma ja set gols des de fora l’àrea. Aquesta dada, la millor del club en les darreres 10 campanyes, el situa com al segon conjunt amb més dianes des de fora de l’àrea de les grans lligues europees, només superat pel Manchester City (9). Cal destacar que és el segon gol de Pedri des de llarga distància en la seva carrera, el primer també va ser contra els sevillans el 3 d’abril de 2022.

Lewy i Pablo Torre: un gol cada 67 minuts

Pablo Torre està aprofitant els minuts que està tenint. El futbolista provinent del Racing de Santander va marcar dos gols en la darrera jornada de Lliga. En total ha disputat 202 minuts aquesta temporada i ha aconseguit marcar tres gols. Això representa una diana cada 67,33 minuts. És el setè jugador amb major ràtio de les cinc grans lligues. Per posar-ho en context, Lewandowski és el cinquè amb un gol cada 67,08 minuts.