El BIHUB entra en l’accionariat de Rimbarlat, una start-up que desenvolupa una teràpia per accelerar els temps de regeneració muscular

El BIHUB entra en l’accionariat de Rimbarlat, una start-up que desenvolupa una teràpia per accelerar els temps de regeneració muscular

El FC Barcelona facilitarà les seves instal·lacions mèdiques per a la fase d’assajos clínics d’aquest projecte que es durà a terme durant els propers mesos

El Barça Innovation Hub (BIHUB) ha fet un nou moviment d’inversió entrant en l’accionariat de l’start-up Rimbarlat, una companyia que està desenvolupant una teràpia que avança els temps de regeneració muscular en les lesions agudes dels esportistes d'elit. 

Aquest projecte entrarà en fase d’assajos clínics durant els propers mesos i gràcies a l’acord amb el BIHUB l’equip científic de l’estudi podrà utilitzar les instal·lacions i els aparells dels Serveis Mèdics del Club i comptarà amb l’assessorament dels seus professionals.

Reducció potencial de fins a un 50% del temps de recuperació

La nova teràpia ha demostrat ja en les fases inicials de l’estudi un prometedor potencial de regeneració muscular que podria dur a una reducció de fins a un 50% del temps de recuperació. A partir d’aquí, Rimbarlat ha desenvolupat un projecte viable que es pot convertir en un tractament estàndard per a clubs esportius professionals per ajudar a resoldre un dels grans desafiaments de la medicina esportiva, l’escurçament dels processos de recuperació després d’una lesió. El projecte ha cridat l’interès del BIHUB perquè pot aportar un gran valor en l’àmbit de les teràpies regeneratives, tant per al FC Barcelona com per al món del futbol en general. 

Rimbarlat és una companyia creada el 2020 a Barcelona pels corunyesos Santiago i  Jorge Martín que en l’actualitat té la seva seu al Cosymbio Labs del Poblenou, a Barcelona. Dedicada al desenvolupament i a la prestació de serveis cientificotècnics i de recerca en l'àmbit de la biomedicina i la fisiologia, basa la seva feina en projectes de recerca bàsica i aplicada centrats en la innovació.

Rimbarlat, setena start-up participada pel BIHUB

Rimbarlat és la setena start-up participada pel BIHUB després de l’anunci, en el darrer any i mig, de l’entrada en l’accionariat de Visualfy, OLIVER, Onalabs, CeleBreak, Made Of Genes i Fyxbody.

Visualfy treballa per fomentar l’accessibilitat de les persones amb sordesa o discapacitat auditiva; OLIVER és una solució que fa accessible la gestió de les dades en clubs esportius de base per millorar el rendiment dels esportistes; Onalabs treballa en el desenvolupament d’un dispositiu de mesura de paràmetres biomètrics a través de la suor; CeleBreak és una app que permet unir persones per jugar partits de futbol amateurs; Made of Genes pertany al camp dels estudis moleculars de la salut personalitzada; i Fyxbody és una solució que crea i planifica sessions d’entrenament i recuperació.

El Barça, a l’avantguarda de la innovació

En els darrers temps el Barça Innovation Hub (BIHUB) explora amb èxit una nova línia estratègica que aposta pel talent emprenedor en el sector de l’esport i això es materialitza en l’entrada del BIHUB en l’accionariat de diverses start-ups que ofereixen productes audaços i serveis de valor.

Aquestes inversions tenen com a objectiu principal multiplicar el motor d’innovació del Club en un entorn on les empreses emergents són capaces d’adaptar tecnologies i solucions de gran projecció molt més ràpid que les grans companyies. 

El Club, a canvi, ofereix els seus principals actius de marca, el seu know-how, l’accés als esportistes i a les instal·lacions, i obre la porta a aquestes companyies a establir sinergies amb els seus stakeholders.

El portfoli de start-ups que el BIHUB està creant introdueix el Club de ple en l’avantguarda de la transformació esportiva i contribueix que la marca Barça estigui al servei de la diversificació del teixit econòmic català. A més, a nivell de país propicia que Barcelona i Catalunya puguin desenvolupar una economia de valor afegit que promogui el talent local i que també n’atregui el global.     

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona:

“Aprofundir en el coneixement sobre la recuperació de les lesions musculars esdevé ja un pilar estratègic per als Serveis Mèdics del FC Barcelona davant la realitat d’uns calendaris cada cop més carregats. Per aquest motiu, l’entrada del Barça Innovation Hub a l’accionariat de Rimbarlat suposa mantenir al Club a l’avantguarda de la investigació que ens ha de permetre oferir els millors i més eficients tractaments als i a les nostres esportistes. Esperem que aquest estudi culmini amb els resultats positius que s’han registrat a les fases inicials, i es puguin desenvolupar tractaments que escurcin els temps de recuperació en lesions musculars”.

Declaracions de Luis Santiago, CEO de Rimbarlat:

“Tant jo com el meu soci Jorge Martín estem encantats de la nostra aliança estratègica amb el FC Barcelona. Creiem que el Club té una aposta ferma i dedicada per potenciar el coneixement i donar suport a empreses de biotech. Estem convençuts que tot el suport tècnic i humà que ens estan brindant, ens ajudarà a aconseguir el nostre objectiu, que suposarà un canvi al paradigma de les lesions esportives”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut