Barça - Bayern: De poder a poder

Barça - Bayern: De poder a poder

Els líders de la lliga espanyola i la Bundeslliga alemanya se citen en el duel més esperat de la jornada 3 de la fase lliga de la Champions

Dia gran a l'Estadi Olímpic. Dels més grans que es pot viure en el futbol mundial, amb un duel entre dos dels millors equips d'Europa en aquest inici de temporada. Dos equips que estrenen entrenador, que proposen un joc atractiu i dinàmic, i dos equips que estan guanyant molt. Així ho acredita que es tracta d'un enfrontament entre el líder de la lliga espanyola i el líder de la Bundesliga alemanya. Tot un Barça-Bayern com a plat fort de la tercera jornada de la fase lliga de la Champions League (21.00h).

Un partit, a més, que poques semblances comparteix, aparentment, amb els últims precedents entre tots dos. És innegable que els bavaresos s'han convertit en la bèstia negra dels blaugrana en els últims anys a la Champions, i és que els sis últims partits han caigut de la seva banda, però en aquests dos mesos de temporada, els blaugrana s'han carregat d'arguments per a fer pensar que el context ha canviat.

Un Barça de garanties

El Barça compta ara amb l'entrenador del Bayern en la dolorosa golejada a Lisboa del 2020. Un Hansi Flick que no podria haver tingut un millor aterratge a Barcelona, imprimint un segell a un equip que desprèn confiança. A més, en les últimes setmanes ha anat recuperant efectius com els de Gavi, Frenkie de Jong, Fermín o Dani Olmo per a poder competir amb totes les garanties possibles amb un Bayern que, una temporada més, opta a tot.

_MGA9141

Després d'un curs en blanc i sense títols, els bavaresos han apostat per un tècnic jove com el belga Vincent Kompany, que després d'una grandíssima trajectòria com a jugador, tot just entrena el seu tercer equip, després de passar per les banquetes de l'Anderlecht i del Burnley. El Bayern va veure clar que Kompany era l'entrenador que volien i van pagar per a poder-lo traure del Burnley, amb una aposta que de moment no està sortint malament. Líders de la lliga alemanya empatats amb el Leipzig, a la Champions viuen una realitat idèntica a la del Barça, amb tres punts en dos partits.

Torna Musiala, però amb baixes sensibles

En el seu cas, van començar amb la gran golejada de la competició, un 9-2 contra el Dinamo de Zagreb, però en l'anterior jornada van caure per la mínima en la seva visita a Birmingham contra l'Aston Villa. Pel que fa als noms propis, el dels alemanys és el de Jamal Musiala, que després de perdre's els dos últims partits amb molèsties al maluc, ha entrat a la llista dels 22 futbolistes desplaçats a Catalunya. En canvi, Kompany segueix amb baixes sensibles a la defensa, amb el central japonès Hiroki Ito lesionat, a més dels dos laterals drets purs de la plantilla, Sacha Boey i Josip Stanisic.

Aquesta circumstància l'ha forçat a reciclar Raphaël Guerreiro com a lateral dret, a cama canviada, tot i que també podria actuar-hi Joshua Kimmich, a qui està utilitzant més com a migcampista. I l'alemany podria haver de seguir a la sala de màquines, ja que en el darrer partit de lliga, la golejada contra l'Stuttgart (4-0), el Bayern va perdre Aleksandar Pavlovic, un jove migcampista que era fix per a Kompany i habitual en les darreres convocatòries de la selecció alemanya.

Xoc de trens

Jugui qui jugui, el partit té el cartell d'un dels grans enfrontaments de tota aquesta primera fase de la Lliga de Campions. A més, els 90 minuts de joc que es viuran a Montjuïc posaran cadascú al seu lloc, però aquest Barça s'ha guanyat el dret, per mèrits propis, de mirar-li als ulls als més grans i fer que sigui un partit de poder a poder... i que guanyi el millor.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut