El Barça-Bayern, en cinc xifres

Repassem les dades més significatives de la gran victòria dels culers contra els bavaresos

Els culers van viure una gran nit a Montjuïc al batre per 4-1 al Bayern de Munic, per molts considerat la bèstia negra dels culers. L’equip dirigit per Hansi Flick es va endur els tres punts en el xoc de la tercera jornada de la primera fase de la Lliga de Campions. En aquest triomf, els blaugranes van deixar diferents estadístiques pel record.

50.312

En l’enfrontament contra el Bayern de Munic del dimecres es va registrar la millor entrada de la història de Montjuïc. En total, 50.312 espectadors van assistir a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’anterior record també va ser a la Champions, concretament en el partit de tornada contra el Paris Saint Germain de la temporada passada. Aquell dia la marca establerta va ser de 50.309.

97

Dels 97 gols que porta Robert Lewandowski a la Lliga de Campions, cap havia estat a un equip alemany. Però el dimecres, el polonès va trencar aquesta dinàmica. I quin millor rival per fer-ho que el seu ex equip, el Bayern de Munic. Lewy va fer complir la llei del ex quan, al minut 36, va aprofitar una gran passada de Fermín López i va batre el seu excompany Manuel Neuer.

2

Després d’un inici de temporada carregat de contratemps en forma de lesions, Hansi Flick va poder alinear a Fermín López en l’onze titular per primera vegada aquesta campanya, i aquest va respondre a la confiança dipositada per part del tècnic alemany. L’andalús, format a la Masia blaugrana, va ser decisiu amb dues assistències en els dos primers gols culers. El ‘16’ va demostrar del que és capaç de fer i la grada li va retornar el seu sacrifici amb una gran ovació quan va ser substituït al minut 61.

A banda d’això, Fermín, amb 21 anys i 165 dies, s’ha convertit en el segon jugador més jove en fer dos passades de gol amb el Barça a la Lliga de Campions. Únicament el supera Isaac Cuenca, que ho va fer amb 20 anys i 223 dies contra el Bate Borisov el sis de desembre de 2011.

56

Raphinha va obrir la llauna quan encara no s’havia arribat al minut 1 del xoc, concretament al segon 56. Això suposa el que és segon gol més ràpid de la història culer a la Lliga de Campions. Només el supera un de Van Bommel a la quarta jornada de la fase de grups de la temporada 2005/2006 als 36 segons de joc. Aquell dia també van marcar Eto’o (tres gols) i Messi (un gol).

A més, Raphinha va aconseguir el seu segon hat-trick de l’any. El primer també va ser a casa, en aquell cas contra el Valladolid en la quarta jornada de Lliga. És el quart brasiler de la història culer que signa un hat-trick a la Champions. Així doncs, s’uneix a un selecte club format per Rivaldo, Ronaldinho i Neymar

3.458

El Barça no guanyava als bavaresos des del sis de maig de l’any 2015. Aquell dia, els culers es van imposar 3-0 amb gols de Messi per partida doble i Neymar. Des de llavors han passat 3.458 dies, pràcticament 9 anys i mig. En aquest període, Bayern i Barça s’havien vist les cares en cinc ocasions, totes finalitzades amb triomf alemany. Però aquesta victòria culer ha fet desaparèixer l’etiqueta de bèstia negra del Bayern de Munic.