Un doblet de rècord per a Lewandowski

El davanter polonès va completar una actuació espectacular marcant dos gols que han marcat registres històrics

Robert Lewandowski encara no havia marcat al Real Madrid en Lliga. Aquest dissabte 26 d'octubre, en el Clàssic al Bernabéu es va estrenar, i de quina manera. El davanter va firmar un doblet històric en poc més de dos minuts que va canviar el rumb del duel cap a la victòria blaugrana.

Aquesta temporada, el polonès viu un moment dolç. En 11 partits, ha marcat 14 gols i 8 d'ells han estat en forma de doblet: contra el València, el Vila-real, el Sevilla i ara, el Reial Madrid. Aquestes dues dianes contra el combinat madrileny permeten a l'atacant blaugrana, liderar amb solvència la taula del pitxitxi, guardó que ja va conquistar en la seva primera temporada com a culer, la 22-23.

A la llista amb els més grans

El doblet al Santiago Bernabéu va traspassar les línies dels doblets habituals, ja que van fer entrar a Robert Lewandowski en les llistes més selectes dels registres dels Clàssics. I és que les dues dianes d'ahir, van aconseguir, no un, ni dos, sinó tres fites històriques en la història dels Barça - Madrid.

En el segle XXI, només sis jugadors han aconseguit fer un doblet al Reial Madrid: Rivaldo, Ronaldinho, Messi (quatre vegades), Henry, Luis Suárez (dues vegades), Aubameyang i des d'aquest dissabte, Lewandowski. Ho va fer amb 36 anys i 66 dies, convertint-se en el tercer jugador més veterà a fer-ho per darrere de Puskás (36 anys i 257 dies) i Di Stéfano (36 anys i 88 dies).

També va ser el doblet més ràpid en un Clàssic des que Fusté va fer dos gols al Reial Madrid en menys de 2 minuts, el 19 de desembre de 1965.