L’Spotify Camp Nou serà una de les seus del Mundial 2030

L’Spotify Camp Nou serà una de les seus del Mundial 2030

Aquest dimecres s’ha confirmat que Espanya, Portugal i el Marroc organitzaran de forma conjunta la Copa del Món del 2030 i, per tant, l’estadi del FC Barcelona acollirà partits

La Copa del Món de futbol del 2030 passarà per Barcelona. Aquest dimecres s’ha fet oficial que la candidatura conjunta entre Espanya, Portugal i el Marroc ha estat l’escollida per organitzar el Mundial i l’Spotify Camp Nou serà una de les seus. La decisió s’ha pres durant el Congrés Extraordinari de la FIFA i va ser seguit en directe per la vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, des de la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, seu de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF).

El nou Spotify Camp Nou, doncs, entra en una llista d’estadis en què també hi ha el Santiago Bernabéu (Madrid), el Metropolitano (Madrid), l’RCDE Stadium (Cornellà), La Cartuja (Sevilla), San Mamés (Bilbao), l’Estadio Gran Canaria (Las Palmas de Gran Canària), La Rosaleda (Màlaga), el Reale Arena (Sant Sebastià), la Romareda (Saragossa), Riazor (La Corunya), l’Estádio da Luz (Lisboa), l’estadi José Alvalade (Lisboa), Do Dragao (Porto), el Grand Stade Hassan II (Casablanca), el Prince Moulay Abdellah (Rabat) i els Grand Stade de Tànger, Agadir, Fez i Marrakech.

Molts d’aquests estadis, com l’Spotify Camp Nou, es troben en procès de remodelació. Tot i que encara no se sap quins partits acollirà cadascuna d’aquestes instal·lacions, el que sí és segur és que, amb capacitat per a unes 105.000 persones, l’Spotify Camp Nou serà un dels estadis més grans de la cita mundialista i opta per ser seu de la final, a més d’altres partits de les diferents fases.

Segon Mundial que passa per casa

L’any 2030, doncs, està ja marcat en l’agenda de l’estadi del FC Barcelona. Però no serà el primer cop que aculli partits d’un Mundial, ja que va ser una de les seus del Mundial d’Espanya del 82. De fet, l’Spotify Camp Nou va viure la cerimònia d’inauguració d’aquella edició, el 13 de juny, amb 100.000 espectadors i espectadores i 1.500 milions de televidents, que foren testimonis d’un emotiu espectacle amb la volada del colom de la pau de Pablo Picasso, preludi del partit inaugural entre l’Argentina i Bèlgica (0-1).

En aquella edició, a més, Barcelona va acollir duels de la segona fase, com ara el Polònia 3 – Bèlgica 0 (28 de juny), l’URSS 1 – Bèlgica 0 (1 de juliol) i el Polònia 0 – URSS 0 (4 de juliol). També va ser seu de la semifinal del 8 de juliol entre Itàlia i Polònia (2-0).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut