La visió internacional de l’Espai Barça
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
L’Espai Barça genera molt d’interès i expectació a nivell global. La revista Wired explica tots els detalls del que serà el nou espai blaugrana a través d’un article i un vídeo en col·laboració amb Audi en què es repassen tots els canvis. Un espai que s’integrarà al barri de les Corts, amb un estadi modernitzat i amb capacitat per a aproximadament 105.000 espectadors. També comptarà amb un Nou Palau que reforçarà l’aposta del Club per tenir més espai públic i obrir-se al veïnat a través de l’eficiència i la sostenibilitat mediambiental.
“L’Estadi té 60 anys i gairebé no s’hi han fet canvis des del Mundial del 1982, necessitàvem actualitzar-lo”, explica el directiu i comissionat de l’Espai Barça Jordi Moix. “L’Estadi té coses molt bones que podem aprofitar i vam decidir que era més eficient aprofitar l’actual en lloc de fer-ne un de nou”, afegeix.
Uns canvis a l’Estadi i al seu voltant que estaran enfocats a optimitzar la qualitat de les instal·lacions amb el soterrament del pàrquing per tal de millorar l’accés dels aficionats o una primera graderia més vertical per millorar-ne la visibilitat. Alhora, també destaca la instal·lació d’un sostre per assegurar la protecció de la pluja per als aficionats.
El Camp Nou també tindrà un vista des de fora que el farà més proper a la ciutat i als visitants. Totes les novetats busquen obrir l’espai a la ciutat i oferir als usuaris experiències fora del camp, com bé explica Jordi Moix: “L’experiència de venir al Camp Nou no implicaria tan sols els 90 minuts del partit, sinó que hi haurà serveis per atraure l’afició a l’Estadi una o dues hores abans per socialitzar el dia de partit”, explica el directiu i comissionat de l’Espai Barça.
La tecnologia com una de les bases
Un dels arquitectes del projecte, Yoshiyuki Uchiyama, destaca també en el vídeo la importància de la tecnologia per conèixer les bases de l’estadi actual, ja que quan es va construir l’Estadi als anys cinquanta el procés de disseny era molt diferent: “No ens indicava si els elements eren murs o columnes i un humà havia d’introduir tots els elements en el nostre sistema. Amb la nova tecnologia BIM (modelat d’informació de construcció), ja s’ha construït l’edifici a l’ordinador abans de començar l’obra”, afirma l’arquitecte del futur Camp Nou.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç