El Barça impulsa el projecte 'Masia Solidària'
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
El FC Barcelona es considera més que un club per moltes coses que el fan diferent d’altres clubs esportius d’arreu del món, com, per exemple, haver desenvolupat a la Masia un model de formació esportiva, humana i acadèmica i haver apostat pel compromís social a través de la Fundació Barça. Amb el convenciment que practicar esport és molt més que competir, cal formar jugadors amb una actitud Barça, una manera de ser, una manera d’actuar al camp i també de caminar per la vida més enllà de l’esport. És per aquest motiu que el Barça impulsa el projecte Masia Solidària. Una iniciativa que forma part del programa Masia 360 i que compta amb la col·laboració de la Fundació Barça, que pretén implicar els més de 600 esportistes dels equips formatius de futbol, masculí i femení, i els esports professionals del Club, per conscienciar-los en diferents causes socials i treballar els valors de manera autèntica i vivencial.
El projecte Masia Solidària pretén que un jugador que ingressa als 8 anys al FC Barcelona (categoria benjamí) faci un recorregut per sis causes socials a mesura que es va fent gran i creix com a esportista al Club. Conèixer la realitat d’una residència d’avis (benjamins), d’un centre obert (alevins), dels discapacitats físics i psíquics (infantils), dels discapacitats intel·lectuals (cadets), de les malalties infantils (juvenils) i de les discapacitats neurològiques (majors de 18 anys) farà que els esportistes del FC Barcelona siguin sensibles a causes socials i realitats diferents i poc conegudes i s’enriqueixin com a persones. Això forma part del model Masia, amb l’objectiu de formar persones a través de l’esport.
Masia Solidària és, a més, un programa que vol estrènyer llaços entre el FC Barcelona i el Baix Llobregat, comarca on estarà ubicat el futur Estadi Johan Cruyff, on jugaran els seus partits el Femení, el Barça B i el Juvenil A. Esplugues, Cornellà, el Prat, Sant Joan Despí i Sant Boi són, a més de Barcelona, algunes de les localitats on es desplaçaran els joves esportistes del FC Barcelona per realitzar unes activitats que ja van començar la setmana passada amb la visita de l’Infantil B d’handbol i l’Aleví B de futbol al Centre Obert Don Bosco de Sant Boi de Llobregat.
Una primera experiència on els esportistes del Club, acompanyats per les educadores emocionals del programa Masia 360, es van entregar al compromís de transformar, encara que fos per una estona, la realitat dels nens i nenes del centre. Totes les visites dels 20 equips del futbol formatiu masculí i femení i dels 23 equips formatius dels esports professionals es faran durant l’horari d’entrenament i es dividiran en tres fases.
Els educadors emocionals fan, de camí, una prèvia amb els joves esportistes a l’autocar on els preparen emocionalment per a les situacions que es trobaran i els expliquen les característiques del centre que visitaran. La segona part són les activitats que es realitzen al mateix centre i la tercera, ja a l’autocar de tornada, també té com a facilitadors als educadors emocionals, que seran els encarregats de fer veure als nostres esportistes què els ha impressionat, sorprès o què els ha fet pensar de la visita.
És en aquest moment, en el viatge de tornada a l’autocar, quan es poden sentir, com així va ser després de la visita al Centre Obert Don Bosco, frases com les dels jugadors de l’Aleví B en què afirmaven: “He aprés que tots som iguals”, “m’ha arribat al cor la seva felicitat quan ens han vist arribar”, “tinc dues parts: l’alegria pel que hem viscut, i la pena per no poder canviar la seva situació”, o “que tinc molta sort, perquè jo també podria tenir una vida complicada com ells, i no la tinc”. Aquesta primera experiència ha estat tan positiva que els nois del Centre Obert Don Bosco aniran a la Ciutat Esportiva per presenciar en directe el partit de l’Aleví B contra el Cornellà del proper cap de setmana.
L’Institut Guttmann, l’Hospital Sant Joan de Déu, la Federació ACELL, la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral, FutbolNet Diversitat, la Fundació Itinerarium, els Centres Oberts SaóPrat (El Prat), Don Bosco (Sant Boi) i Joan Salvador Gavina (Barcelona) i les residències d’avis La Mallola (Esplugues), Blau Almeda (Cornellà) i Onze de Setembre (el Prat) són les entitats amb què es durà a terme el projecte Masia Solidària aquesta temporada 2017/18. Les activitats han començat aquest mes de novembre i finalitzaran a finals de març. En total es faran 82 accions.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç