El nom d’Edelmira Calvetó, la primera sòcia del FC Barcelona, va ser l’escollit per anomenar el grup de treball que va crear la Junta Directiva el 2011 a instàncies de les dues dones que en aquella època n’eren membres, l’exvicepresidenta econòmica Susana Monje i Pilar Guinovart. L’objectiu del grup és recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de la dona dins el Club i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport.
Aquest grup està integrat per sor Lucía Caram, patrona de la Fundació; Roser Tiana, membre de la Comissió Social; Cristina Fàbregas, presidenta de la Penya Blaugrana Sallent i secretària de la Federació de Penyes Blaugrana del Bages, Berguedà i Cerdanya, i Marta Unzué, excapitana del Barça Femení.
La primera acció que va liderar el grup va ser la Llotja Presidencial integrada únicament per dones barcelonistes, al març del 2011, en un partit de Lliga davant el Saragossa. Aquella imatge va fer la volta al món i va permetre visualitzar la voluntat de la Junta de reivindicar el paper històric de la dona barcelonista i, en especial, la figura d’Edelmira Calvetó, de la qual molts socis van tenir coneixement gràcies a aquella iniciativa.
El Grup Edelmira Calvetó es reuneix periòdicament per impulsar accions vinculades a la seva missió, entre les quals destaca el lliurament del Premi Edelmira Calvetó, que fins ara s’ha atorgat en el Congrés Mundial de Penyes a dones que han contribuït a fer barcelonisme i als valors del Barça. A més, el grup impulsa la presència de la dona als canals de comunicació del Club, promou la visibilitat de les esportistes a la vida de l’Entitat i la participació de les sòcies en tallers de cocreació, i organitza conferències, taules rodones i debats amb el paper de la dona en la societat i al Club com a eix vertebrador.