El Barça Innovation Hub es dona a conèixer a la Universitat de Milà en el marc del conveni amb l’Institut Ramon Llull
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
El FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull, conjuntament amb la Universitat de Milà (Università degli Studi di Milano), han organitzat una jornada cultural que porta per títol Barça: Sport, valori e identità (Barça: esport, valors i identitat), tot coincidint amb el partit de Champions que el primer equip disputarà aquest mateix dimarts contra l’Inter de Milà. En aquest acte, el Club ha explicat les línies de treball del Barça Innovation Hub (BIHUB), la plataforma que aglutina els seus projectes de recerca, innovació i formació.
La jornada ha comptat amb la participació de Marta Plana, directiva del FC Barcelona responsable del BIHUB; Javier Sobrino, director d’Estratègia i Innovació del Club; Josep Marcé, gerent de l’Institut Ramon Llull, i el doctor Giuliano Torrengo, fundador i coordinador del Centre de Filosofia del Temps de la Universitat de Milà. Entre els assistents, també ha estat la delegada de Cultura del FC Barcelona, Teresa Basilio, i representants del govern de Catalunya, el delegat a Itàlia, Luca Bellizzi, i el director de Catalonia Trade & Investment, Luis Polo.
La sessió, que s’ha celebrat a l’aula 11 de la universitat llombarda en format de taula rodona, ha estat moderada per Alessandro Cassol, president del Col·legi Didàctic de les Llengües de la Universitat de Milà, i ha tingut com a tema principal el Barça Innovation Hub (BIHUB). Una iniciativa estratègica gràcies a la qual el Club pren un rol actiu per generar valor per la societat i ajudar a impulsar els canvis que afrontarà la indústria de l’esport en els propers anys a través dels seus tres grans àmbits d’activitat: desenvolupar i compartir coneixement, transformar aquest coneixement en innovació a través de la seva integració en nous productes i serveis i impulsar una cultura oberta i de col·laboració que faciliti un ecosistema de col·laboració entre diversos agents de la indústria de l’esport. Aquests tres grans àmbits d’activitat es cristal·litzen en un laboratori esportiu que impulsa diversos projectes.
Durant la sessió s’han exposat els objectius i els projectes engegats en les set àrees de treball del BIHUB: esports col·lectius, rendiment esportiu, anàlisi i tecnologia esportiva, salut i benestar, fan engagement i big data, instal·lacions intel·ligents i innovació social.
Una llarga col·laboració
Aquesta activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració que mantenen el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull (IRL) que es va renovar a l’octubre passat, i que mantenen les dues entitats des del 2012, i que té com a finalitat fomentar activitats conjuntes destinades a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes. Això es canalitza a través de l’organització de diferents activitats acadèmiques i culturals, relacionades amb el Barça i la cultura catalana, a les universitats de l’exterior amb estudis catalans, la #XarxaLlull. El Club i l’Institut Ramon Llull aprofiten els partits que l’equip blaugrana disputa en diferents ciutats europees amb motiu de la Champions League per projectar el barcelonisme i la cultura catalana.
Declaracions de Marta Plana, directiva responsable del Barça Innovation Hub:
“Aquest acte ha estat extraordinari perquè promociona el Barça Innovation Hub i dona a conèixer el treball en termes d’excel·lència esportiva, innovació i tecnologia del Club. I ho fem de la mà de l’Institut Ramon Llull i la Universitat de Milà, fet que ens ajuda a donar un impacte global al projecte”.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç